HÜDA PAR Suruç'taki saldırıyı kınadı

Suruç'taki saldırıyı kınayan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, saldırının en kısa sürede aydınlatılması ve benzer olayların bir daha yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.
 

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz twitter hesaplarından yaptığı açıklamada, Suruç'taki bombalı saldırıyı kınadı.

"Kim tarafından ve hangi amaçla yapılmış olursa olsun, Suruç'taki bombalı saldırıyı şiddetle kınıyorum." diyen Yapıcıoğlu, saldırının en kısa sürede aydınlatılması ve benzer olayların bir daha yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

Bu tür saldırıların da, güvenlik açığının da mazereti olmadığını belirten Yapıcıoğlu, bu saldırın amaçlarından birinin de çatışmaları sınırın bu tarafına yaymak olduğuna dikkat çekti.

Yapıcıoğlu, attığı tweetlerde şu ifadelere yer verdi:

1- Kim tarafından ve hangi amaçla yapılmış olursa olsun, Suruç'taki bombalı saldırıyı şiddetle kınıyorum.

2- Bombalı saldırıda yakınlarını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum.

3- Bombalı saldırı olayı en kısa sürede aydınlatılmalı, benzer olayların bir daha yaşanmaması için gerekli bütün tedbirler alınmalıdır.

4- Bu tür saldırıların da, güvenlik açığının da mazereti yoktur.

5- Bu saldırının amaçlarından biri de çatışmaları sınırın bu tarafına yaymaktır.

6- Bu nedenle en başta hükümet olmak üzere herkesin çok dikkatli ve sorumlu davranması gerekir.

Yılmaz, saldırıyı kınayarak kan ihtiyacına dikkat çekti

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz da, Suruç'ta sivillere yönelik yapılan saldırıyı kınayarak, yaralılar için kan ihtiyacına dikkat çekti. Yılmaz, kan bağışı yapmanın insani bir görev olduğunu hatırlattı.

Yılmaz'ın konuyla ilgili tweetleri:

- Suruç ilçesinde sivillere yönelik yapılan bombalı saldırıyı kınıyor, ölenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum.

- Suruç'taki patlamada yaralananlar için acil kan ihtiyacı olduğu belirtiliyor. Kan bağışı yapmak insani bir görevdir.  (İLKHA)

HUDA PAR êrîşa li Pirsûsê şermezar kir

Serokê Giştî Ya Partîya Doza Azad Zekerîya Yapicioglu û Arîkarê Serokê Giştî ya Partîya Doza Azad Huseyn Yilmaz li hisabên xwe twettîrê  êrîşa Pirsûsê şermezar kirin.Yapicioglu di derbarê bûyerê de wiha destnîşan kir: “Ev êrîş ji teref ji kî ve û bi çi armancê hatibe kirin, ez wê êrîşa ku li Pirsûsê hatiye kirin bi şiddet şermezar dikim.” Yapicioglu piştî vê gotina xwe  diyar kir ku divê demildest berpirsîyarên vê êrîşê werin eşkere kirin û ji bona cardin tiştên wiha nebin divê pêşgirî û tedbîr  werin standin.

Yapicioglu di derbarê wê êrîşa ku li Pirsûsê pêk hatiye de destnîşan kir ku bi van êrîşên ku tên kirin dixwazin ku pevçûnan bînin vê rexê sînorê.

Yapicioglu  di twettên xwe de van tiştan ragihand:

1-Ev êrîş ji teref ji kî ve û bi çi armancê hatibe kirin, ez wê êrîşa ku li Pirsûsê hatiye kirin bi şiddet      şermezar dikim.

2-Ez ji kesên ku di bûyerê de birîndar bûne re şifa û ji naskirîyên kesên ku mirinê re jî sersaxîye dixwazim.

3-Divê demildest berpirsîyarên vê êrîşê werin eşkere kirin û ji bona cardin tiştên wiha nebin, divê pêşgirî û tedbîr  werin standin.

4-Hinceta van êrîşan û hinceta kêmasîya ewlehîyê tune ye.

5-Ji armancên van êrîşan yek jî ev e ku dixwazin bi van êrîşan, pevçûnên derveyî sînor bînin van deran.

6-Ji ber vê yekê divê di serî de hikûmet û her wiha hemû kes xwedîyê berpirsîyar bin û bi dîqqet bin.

Yilmaz jî di derbarê mijarê de van twettîn parve kir:

-Wê êrîşa  bombeyî ya ku hatiye kirin şermezar dikim, ji naskirîyên kesên ku di bûyerê de mirinê re sersaxîyê û ji kesên birîndar re jî şifa dixwazim.

-Tê gotin ku ji bona kesên ku di êrîşê de birîndar bûne re hewcîtîya xwînê heye. Bexşandina xwînê erk û wezîfeyekê însanî ye.(ilkha)

e9e77f288e462e9b077a.jpg

 

Editör: Haber Merkezi