Eğitim-Bir-Sen Bismil Şubesi, Bismil Haber Gazetesi, Bismil Ticaret ve Sanayi Odası ile Bismil Esnaf ve Zanaatkâr Odası Başkanlığı'nı ziyaret eden HÜDA PAR heyeti, sorun, sıkıntı ve talepleri birinci ağızdan dinledi.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Hüseyin Yılmaz'a, GİK Üyesi Şeyhmus Tanrıkulu, Bismil İlçe Başkanı Ali Bilmez ve partililerden oluşan heyet eşlik etti.

Ziyaretler kapsamında HÜDA PAR heyeti ilk olarak Eğitim-Bir-Sen Bismil Şubesini ziyaret etti. Burada Şube Başkanı Metin Çelebi ve üyeleri tarafından karşılanan heyet, eğitim camiasında yaşanan sorunları masaya yatırdı.

Daha sonra Bismil Haber Gazetesi Kurucusu Musa Çelebi ve çalışanlarını ziyaret eden heyet, burada da ilçe ve ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.

İlçede kütüphane olmayışının gençleri olumsuz etkilediği, vatandaşları bilinçlendirici faaliyetlerin olmamasının oluşturduğu tahribat ve başıboş kalan gençlerin uyuşturucuya bağımlı hale geldiği gibi sorunları HÜDA PAR heyetine ileten Çelebi, bu sorunların çözümü noktasında ellerinden geleni yaptıklarını ama yetersiz olduğunu belirtti.

"Uyuşturucu bataklığını kurutmak için mücadele edeceğiz"

Uyuşturucu, madde bağımlılığı ve kötü alışkanlıklara neden olan maddelerin kullanımının oluşturduğu toplumsal tehdide dikkat çeken HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz da, bu bataklığı kurutmak için kararlıkla mücadele edilmesi gerektiğini ifade etti.

Yılmaz, "Çocuklarımızı bu tuzaktan korumamız gerekir. Yapılan araştırmalar, uyuşturucu madde kullanım yaşının ilkokul dönemlerine kadar indiğini ve durumun giderek daha da kötüleştiğini gösteriyor. Ticareti yapılan, alınıp satılan sadece uyuşturucu madde değil, çocuklarımızın, gençlerimizin hayatı ve geleceğidir. Bismil'in her mahallesine, her sokağına ulaşarak, halkımızla ve gençlerimizle birlikte gözümüzden sakındığımız çocuklarımızı, evlatlarımızı ve kardeşlerimizi tehdit eden, onların bedenlerini ve hayatlarını zehirleyenlere, büyük bir kararlılıkla karşı çıkacağız ve bu bataklığı kurutmak için mücadele edeceğiz." dedi.

watermark-(13)-001.jpg

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) teşkilatı nezaket ziyaretleri kapsamında Bismil Haber gazetesini de ziyaret etti.
HÜDA PAR Genel başkan yardımcısı Av. M.Hüseyin Yılmaz, HÜDA PAR , Diyarbakır eski İl başkanı Şehmus TANRIKULU Hüda Par İlçe Başkanı Ali Bilmez, İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Bal’dan oluşan HÜDA PAR heyeti Bismil haber Gazetesini ziyaret etti. 

STK ziyareti sonrası gazetemize nezaket ziyaretinde bulunan HÜDA PAR heyeti Gazetemizin Kurucusu Musa  Çelebi ve gazete çalışanları ağırladı. Sohbet havasında geçen ziyarette ilçe ve  ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulunuldu. 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) teşkilatının nezaket ziyaretinde  duyduğu memnuniyeti dile getiren Gazetemizin Kurucusu Musa  Çelebi, “Gazetemize kadar gelip bizi ziyaret eden heyete nazik davranışlarından dolayı teşekkür eder, çalışmalarında  başarılar diliyoruz" dedi. 

64-003.jpg
 

Editör: Haber Merkezi