HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Osman Aktaş, Kızılay Haftası münasebetiyle Kızılay Diyarbakır Şubesini ziyaret etti.

Kızılay Diyarbakır Şube Başkanı Mesut Işık tarafından karşılanan Aktaş, Kızılay’ın çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Diyarbakır halkının maddi ve manevi sıkıntılarının konuşulduğu ziyarette Aktaş, sivil toplum kuruluşlarının halkın manevi sorunlarına da eğilmesi gerektiğini söyledi. Aktaş, toplumdaki maneviyat eksikliğinin giderilmesi durumunda var olan birçok problemin de çözüleceğini vurguladı.

Kızılay’ın çalışmalarını takip ettiklerini dile getiren Aktaş, “Diyarbakır halkının yaşadığı maddi sıkıntıları göz önündedir. İhtiyaç sahibi ailelerin bu sıkıntılarının giderilmesi için devletin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarına da görev düşmektedir. Bu sıkıntıların yanında halkımızın manevi sıkıntıları da vardır. Çalışmalarınızı yakından takip ediyoruz. Fakat bizim topluma İslami bilinci verebilmemiz için manevi programlarımız da olmalıdır. Halkımızın yaşadığı manevi buhran ne yazık ki kötü niyetli yapılar tarafından kullanılmıştır. Bölgemizdeki sıkıntıların başında bu gelmektedir. Bugün Diyarbakır’da bu manevi boşluk doldurulursa eminim birçok sorun kendiliğinden çözülecektir.” dedi.

Kızılay Diyarbakır Şube Başkanı Mesut Işık ise çalışmalarının sadece maddi yardımlarla sınırlı olmadığını ifade ederek sosyal projelere ağırlık verdiklerini söyledi.  Işık, “Projelerimiz insan yetiştirmeye odaklıdır. Bizim asıl hedefimiz insan yetiştirmektir. Gençlerimize mesleki ve ahlaki eğitimler vereceğiz. Çalışmalarımızda sosyal projelere ağırlık vereceğiz. Ayrıca Diyarbakır’da yapacağımız çeşitli projelerimiz var. Bunlardan biri aşevidir. Her gün 5 bin kişinin faydalanacağı aşevi açacağız. Aşevimiz yılbaşından sonra inşallah faaliyete girecektir. Bunun yanında butik market açmak için çalışmalar başlattık. Butik markette ihtiyacı olan kişilere elbise verilecektir. Bölgemizde eksiklik olarak gördüğümüz afet ve acil müdahale ekibi kuracağız. Son olarak evlenemeyen ya da ev kuramayanalar için ev eşyasını temin edebilecek bir proje için hazırlıklarımız yapılıyor. Bu şekilde toplumun her kesimine ulaşmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yapılan ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Kızılay Diyarbakır Şube Başkanı Mesut Işık, ziyaretlerinden dolayı Aktaş’a ve beraberindeki heyette yer alan İl Başkan Yardımcısı Metin Turan ile Sur İlçe Başkanı Ercan Şenol’a teşekkür etti.
 

Editör: Haber Merkezi