HÜDA PAR, 24 Haziran'da yapılacak 27. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimi'nde ülke genelinde parti logosuyla seçime girecek. HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Yavuz, İstanbul 2. bölge 1. sıradan partisinin milletvekili adayı olduğunu ifade etti. Yapıcıoğlu’nun Diyarbakır'dan bağımsız milletvekili adayı olduğunu aktaran Yavuz, Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda GİK üyesi Aydın Gök'ün de bu görevlerinden istifa ederek, Batman'dan bağımsız milletvekili adayı olarak seçimlere gireceğini söyledi.

CUMHURBAŞKANI SEÇİMİNE İLİŞKİN KARAR GİK'TE ALINDI

Partinin 81 ilde kendi logosuyla seçimlere gireceğini bildiren Yavuz, cumhurbaşkanı seçimine ilişkin tutumlarının da GİK'te belirlendiğini söyledi. Yavuz, "Bu kararı hangi zamanda ilan edeceğimizle alakalı bir belirsizlik var. Bu konudaki kararımızı önümüzdeki birkaç gün içerisinde netleştirip inşallah kamuoyuyla paylaşacağız. " diye konuştu.

HUDAPAR İTİFAKTA YER ALMAK İSTEDİ.

İttifaklarda yer almayı istediklerini ancak diğer partilerin kendilerini ötekileştirerek ittifak dışında bıraktıklarını belirten Yılmaz, Baraj sorunundan dolayı özellikle ittifaklar içerisinde yer almak isterdik, böyle bir düşüncemiz oldu fakat bilinçli bir şekilde mevcut ittifaklar partimizi ötekileştirerek bu ittifakın dışında bıraktılar. Bunu da kamuoyu böyle bilmelidir. Biz kendimiz dışarıda kalmadık, özellikle ötekileştirilerek dışarıda bırakıldık ve bundan dolayı da biz şu an kendi adımızla, kendi logomuzla bu baraj engelini aşmaya çalışacağız ve dengeleri değiştirecek gücümüzle de bizi baraj altında bırakmak isteyenleri halkın sandıktaki ‘Vicdan Barajı'nda İnşallah biz boğacağız. Bu tavırlar devam ettiği takdirde meclisteki dengelerin nasıl değiştiğini de herkes görecektir."

Bu yüzden 81 ilin tamamında seçime gireceklerini ve seçime girecekleri tüm yerlerde dengeleri değiştireceklerini kaydetti.

"81 İLDE 600 ADAY İLE SEÇİMLERE KATILMAYI DÜŞÜNÜYORUZ"

Yılmaz, "Şu anda tek başına seçime girecekmiş gibi hazırlığımızı yapıyoruz. 81 ilde 600 aday ile seçimlere katılmayı düşünüyoruz. Aday adayı başvuruları sonlandı. Şu an Genel Merkezimizde bunların değerlendirilmesi yapılıyor. Birkaç güne kadar da adaylarımız netlik kazanacak. Bu netlikten sonra biz adaylarımızı kamuoyuyla paylaşacağız." ifadelerini kullandı.

Seçmenimiz bunu da göz önünde bulundurmalıdır. HÜDA PAR’a verilen hiçbir oy boşa gitmeyecektir bunu böyle bilmeleri gerekiyor."

Editör: Haber Merkezi