İslam'ın kadın hakları üzerinde titizlikle durduğunu vurgulayan İffet Özgüç, "İslam dini kadını, hiçbir nizam ve sistemin veremediği müstesna bir makama sahip kılmıştır." dedi. 

Kadının Allah'u Tealanın bir emaneti olduğunu hatırlatan Özgüç, "Nitekim Cenab-ı Hak Kur’an-ı Kerim’inde: "Erkeklerin kadınlar üzerinde hakları olduğu gibi, kadınların da erkeklerin üzerinde hakları vardır.” buyurmuştur. Resulullah (sav) de erkekleri, kadınların hak ve hukukunu gözetmeye davet etmektedir. Bu konuda: "Kadınların haklarını yerine getirme hususunda Allah’tan korkunuz! Zira siz, onları Allah’ın bir emaneti olarak aldınız” buyurmaktadır. Ayet ve hadislerden de anlaşılacağı üzere biz inananlar için kadınlar günü bir gün değil her gündür. Çünkü onlar bize Allah'ın emanetleridirler. Bugün kadına yönelik şiddetin temelinde bu önemli hakikati anlamama yatmaktadır." şeklinde ifade etti.

Kadın mutlu olursa toplumun mutlu olacağını söyleyen Özgüç, şunları belirtti: "Kadınlar bizler için değerlidir. Çünkü onlar geleceği yetiştiren anneler, bir ömür boyu yol arkadaşı, gönül dünyamızın huzur ortaklarıdırlar. Bizler Allah'ın emaneti olan kadınlara en güzel şekilde muamele eder ve gereken değeri onlara verirsek onlar da bizim için cennet vesilesi olabilirler. Unutmamak lazım kadın mutlu olursa toplum mutlu olur."

Bu duygularla tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, sevgi ve şefkati hiç bir karşılık beklemeden veren tüm annelerimizi ve kadınlarımızı en kalbi duygularla selamlıyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum..'' 

HÜDA PAR Bismil Kadın Kolları Başkanı 
İffet Özgüç 

Editör: Haber Merkezi