Bismil istasyon caddesi üzerinde bulunan Kızılay mobil kan tırına giden HÜDA PAR Bismil İlçe Başkanı Ali Bilmez ve parti üyeleri önce form doldurdu, sonra da kan bağışında bulundular.
Herkesi kan bağışında bulunmaya davet eden Bilmez, "Bütün dünyayı saran Covid-19 nedeniyle Kızılay'ın kan stokunda ciddi bir sıkıntının yaşandığı kamuoyuna duyuruldu. Biz de bu çağrıya duyarsız kalamazdık. Kızılay'ın çağrısına üyelerimizle birlikte destek verdik. Bir insan hayatının kurtulmasına vesile olmak gibi güzel duygular, inancımızın ve insanlığımızın bir gereğidir." dedi.

Bilmez” Kızılay Kan Stokları Azaldı”
Ülke olarak, insanlık olarak zor bir zamandan geçtiğimizi hatırlatan Başkan Bilmez, “Coronavirüs sağlığımızı, yaşamımızı tehdit etmeye başladı. Bu anlamda Coronavirus tedavisinde en önemli yöntemlerden birisi de plazma tedavisi. Yaklaşık 1 yıl önce başlayan hastalık sürecinde Kızılayın kan stoklarında ciddi bir erime olduğunu yetkililerden öğrendik. Biz de Bismil HÜDA PAR teşkilatı olarak kan bağışında bulunduk.” Dedi.

“Tüm halkımıza mutlaka kan bağışı yapmaları çağrısında bulunuyoruz”
Alternatifi olmayan tek şeyin kan olduğunu ve sadece bağış yoluyla temin edilebildiğini belirten Başkan Bilmez, şöyle konuştu: “Tüm Bismil halkı olarak bir kan bağışı seferberliği başlatmamız gerekir. Bu anlamda buradan gerek teşkilatlarımıza gerekse tüm halkımıza mutlaka kan bağışı yapmaları çağrısında bulunuyoruz. Çünkü şu anda kanser tedavisi gören, farklı hastalıklar sebebiyle tedavi gören insanların kana ihtiyacı var. Rabbim inşallah bu imtihanı ülkemizin üzerinden, insanlık üzerinden gerekli dersleri çıkartarak üzerimizden kaldırmasını temenni ediyorum,”dedi.

3-201.jpg4-141.jpg5-100.jpg2-210.jpg

Editör: Haber Merkezi