Mustazaf-Der'in Yargıtay'ca kapatılması ve Gaziantep'te başörtülü kızın annesine verilen hapis cezasına tepkiler giderek artıyor. Diyarbakır'da faaliyet yürüten Halkla Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (Hizmet Der), yaptığı basın açıklaması ile her iki olayı kınadı.
 
Kurulduğu günden beri tek gayesi halka ve hakka hizmet olan Mustazaflarla Dayanışma Derneği'nin (Mustazaf Der) haksız ve hukuksuz bir şekilde kapatıldığını hatırlatan Hizmet Der Başkanı Cemil Ünsal, kapatma gerekçesi olarak öne sürülen gerekçelerin hiçbir hukuki dayanağı olmadığı gibi akıl ve mantıktan da uzak olduğuna dikkat çekti. Mustazaf Der'in yüklediği misyonun Hz. Muhammed'in getirmiş olduğu misyon olduğunu ifade eden Ünsal, "O mübarek zata yapılanlar bu gün Mustazaf Der'e yapılıyor." dedi.
 
Hizmet Der üye ve gönüllüleri olarak Mustazaf Der'in başkan, üye ve gönüllülerine geçmiş olsun dileklerini ileten Ünsal, kapatma kararını da kınadı.
 
Gaziantep Şehit Kamil İMKB İlköğretim Okulunda okuyan, ancak başörtülü olduğu gerekçesiyle okula alınmayan Şüheda Çevik'in eğitim hakkında ısrar eden anne Güllü Çevik'e verilen 2 yıl 6 ay hapis cezasına da değinen Ünsal, "Bir taraftan haydi kızlar okula diyeceksiniz, sonra örtülü olarak gitmek isteyen küçük çocuklara engel olacaksınız. Bu yetmiyormuş gibi kızının yasal haklarını arayan anneye ceza vereceksiniz. Şimdi sormak lazım; sizler ve put yapıp yiyenler arasında ne fark kaldı. Tüm yetkililere sesleniyorum; artık halkın inancı ile oynamaktan vazgeçin ve bu kısır döngüden dönün." dedi.
 
Ünsal, son olarak Cuma günü Huzurevlerindeki Mekke Camii önünde Cuma namazı çıkışında bu konu ile alakalı basın açıklaması yapacaklarını ifade eden Ünsal, "Tüm üye ve gönüllülerimizle 27 Mayıs Pazar günü İstasyon Meydanı'nda yapılacak Ahde Vefa mitinginde olacağız." dedi. (M. Salih Keskin - İLKHA)
 
Editör: Haber Merkezi