Diyarbakır başta olmak üzere Şanlıurfa ve Hakkari ile Van bölgesinde, dün trafik terörü ful mesai yaptı. Yolları kan gölüne çeviren kazalarda 6 kişi yaşamını yitirirken, 30'e yakın kişi de yaralandı.
 
İŞÇİ TAŞIYAN MİNİBÜS
 
Günün ilk saatlerinde ölüm haberi Diyarbakır'a geldi. Sabah saat saat 07.30 sıralarınd özel bir şirkete ait yağ fabrikasında çalışan işçileri taşıyan Ahmet Ekin yönetimindeki 12 AP 479 plakalı servis minibüsü, çevre yolunda seyir halindeyken bir anda kontrolden çıkıp karşı şeride geçti, ardından da taklalar atıp yoldan çıktı.
 
YOLDA CAN PAZARI
 
Ters duran minibüsün sürücüsü 39 yaşındaki Ahmet Ekin olay yerinde, işçilerden 34 yaşındaki Cafer Yıldız da kaldırıldığı Diyarbakır Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşamlarını yitirdi. Kazada yaralanan işçiler İbrahim Kızoğlu, Mustafa Kızoğlu, Mehmet Yılmaz, Muzaffer Yılmaz, Kamil Yılmaz, Abdulkadir Duman ve Memduh Keleş de aynı hastanede tedavi altına alındı.
 
HASTANEYE AKIN
 
Kaza haberinin duyulması üzerine hastaneye koşan işçi yakınları, hastane görevlilerinden yaralıların son durumu ile ilgili bilgi almak isterken, acil serviste büyük kargaşa yaşandı. Yetkililer, düz yolda herhangi bir engelin veya fren izinin olmadığını, kazaya araç sürücüsünün uyumuş olmasının neden olabileceğini belirtti. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
 
DİYARBAKIR-ŞANLIURFA
 
Günün ikinci ölümlü trafik kazası ise gece yarısı saat 00.15 sıralarında Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunun 44'üncü kilometresinde meydana geldi. Siirt'ten yola çıktığı ve Kahramanmaraş'a gittiği öğrenilen Mehmet Şerif Karaağaç yönetimindeki 46 HF 154 plakalı minibüs, Hilvan ilçesi çıkışında aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı. Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesinin ardından taklalar atan, minibüs yol kenarına devrildi. Kaza sonrası yolda can pazarı yaşanırken, minibüste bulunanlar çevreye savruldu.
 
ARAZİDE YARALI ARADILAR
 
Yoldan geçenlerin fark etmesinin ardından kaza güvenlik güçleri ile sağlık ekiplerine bildirildi. Kaza yerine gelen sağlık görevlileri, araçtan araziye savrulan yaralıları ambulanslarla Şanlıurfa'daki hastanelere gönderdi.
 
YARALILARIN SAĞLIK DURUMU
 
Kazada Mustafa Taş ile Hamza Yıldız olay yerinde hayatını kaybederken, Mustafa K., Yusuf K., Onur Y., Mehmet U., Ahmet S., Ahmet Hamit İ., Ahmet Y., Remzi Şerif K., Mehmet B. ve Durdu T. yaralandı. Yaralılar, çevredeki vatandaşlar tarafından olay yerine çağrılan ambulanslarla Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Balıklıgöl Devlet Hastanesi, Harran Üniversitesi Eğitim ve Uygulama Hastanesi ile çeşitli hastanelere kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralılardan Remzi Şerif K., tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Hastanede tedavi altına alınan diğer yaralılardan Mustafa K., Yusuf K. ve Onur Y.'nin de hayati tehlikelerinin devam ettiği öğrenildi.
 
Jandarma ekipleri kazanın olduğu yolu trafiğe kapatırken, olay yerinde hayatını kaybeden Mustafa Taş ile Hamza Yıldız'ın cenazeleri otopsi yapılmak üzere cenaze aracıyla Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Minibüs kaldırıldıktan yaklaşık 1 saat sonra yol kontrollü şekilde yeniden trafiğe açıldı.
 
VİRANŞEHİR YOLUNDA
 
Buarada gecenin ikinci ölümlü trafik kazası ise Viranşehir-Mardin karayolunun 27. kilometresinde meydana geldi. Şanlıurfa yönüne gelen 59 yaşındaki Maksut Yerlikaya yönetimindeki 27 ER 738 plakalı otomobil, Şahvelet Köprüsü mevkiinde ön sağ lastiğinin patlaması sonucu kontrolden çıktı.
 
Otomobil bariyerlere çarptıktan sonra takla atarak devrildi. Kazada yaralanan sürücü ile yanında bulunan 4 kişi, yoldan geçenlerin çağırdığı ambulanslar ile Viranşehir Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste ilk müdahalesi yapılan yaralılardan 53 yaşındaki Sakine Yerlikaya kurtarılamadı. Yaralanan sürücü Maksut Yerlikaya ile Hidayet Güler, Gülizar Güler ve Hüseyin Güler ilk müdahalelerinin ardından Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Yaralıların tedavisine devam edilirken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
 
VAN VE HAKKARİ'DE KAZA
 
Van'dan Erciş yönüne giden Demet Başaran yönetimindeki 34 GF 3931 plakalı otomobil, Marangozlar Sitesi yakınlarında kontrolden çıkarak orta refüje çarptı. Çarpmanın etkisiyle devrilen otomobilden çıkmayı başaran sürücü Başaran, araçta sıkışan Sümbül Ay ve Sevilay Elmas'ı da kendi imkanları ile çıkarmayı başardı.
 
Sürücü Başaran, gazetecilere yaptığı açıklamada, başka bir aracın kendilerini sıkıştırması sonucu otomobilin orta refüje çarptığını belirterek, kazayı hafif sıyrıklarla atlattıkları için şanslı olduklarını söyledi.
 
Kısa sürede olay yerine giden sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından ambulansla Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan 3 yaralının, sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Kazanın ardından bir süre trafikte aksama yaşanan Van-Erciş karayolu ise otomobilin olay yerinden çekilmesiyle ulaşıma açıldı.
 
BEŞ KİŞİ KAZADA YARALANDI
 
Buarada, Geçitli köyünden Hakkari kent merkezine giden ve plakası öğrenilemeyen Agit Tunç yönetimindeki otomobil, Yukarı Merzan Mahallesi'nde şarampole devrildi. Kazada, sürücü Tunç ile araçta bulunan çocukları Seyran, Necima ve Yağmur Tunç, Nuriye Dinçer yaralandı. Ambulanslarla Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralıların, sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
 
.
Editör: Haber Merkezi