Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’nde korkunç olay. ‘DEDAŞ’tan geliyorum.Elektrik kontrol görevlisiyim’ diyen kimliği belirsiz bir kişi girdiği evde dehşet saçtı.
Olay Kaynartepe Mahallesi’nde sabah 07.30 sularında meydana geldi. Mihan Çiçekten isimli kadın, zil çalması üzerine evin kapısını açtı. DEDAŞ görevlisi olduğunu söyleyen şahıs, kadının ağzını kapatarak kolundaki altınları almak istedi. Kadının bağırması üzerine o sırada evde uyumakta olan Selahattin Çiçekten, eşinin yardımına koştu. Elindeki ‘rambo’ bıçağıyla kadına ve kocasına saldıran şahıs dehşet saçtı.
 
DEDAŞ'TAN GELİYORUM DEMİŞ
 
 Mihan-Selahattin Çiçekten çifti bıçak darbeleriyle yere yığılırken, görgü tanıklarına göre hırsız olan şahıs elindeki bıçakla beraber hızla uzaklaştı.Yaralı olmasına rağmen hırsızın peşini bırakmayan Selahattin Çiçekten’in kan izlerinin sokak aralarına kadar taştığı gözlenirken, mahalle sakinleri olayı polise bildirdi. Sokak ortasında kanlar içinde yığılan Selahattin Çiçekten ile kendisine göre durumu daha iyi olan eşi Mihan Çiçekten 112 Acil Servis’e ait ambulansla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Yoğun bakıma alınan Selahattin Çiçekten’in hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi. Olay yerine gelen polis kaçan zanlıyı bulmak için soruşturma başlattı.
 
MUHTARIN TEPKİSİ :’UYARMIŞTIK’
 
Olayın meydana geldiği bölgede mobesa kamerasının olmadığı öğrenilirken, mahalle sakinleri yetkililere tepki gösterdi.
Kaynartepe Mahalle Muhtarı İlhami Altun,”Artık yeter diyoruz. Kaç defa İl Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü’ne mahalledeki sıkıntıları anlattı. Gazetelere ve tvlere haber oldu. İnsanların can güvenliğinin kalmadığını söyledik. Vatandaş artık kapısını açamayacak duruma gelmiş. Sokak aydınlatması olmadığı için vatandaş korkudan evinden çıkamıyoruz.İşte bugün de 2 vatandaşımız evin içinde bu caniliğe maruz kaldı. Birinin durumu ağır, diğeri de yaralı. Şok içindeyiz. Demek ki her an hepimizi öldürebilirler. Mahalle içinde çeteler kol geziyor. Yığınla hırsızlık,gasp ,uyuşturucu ve vatandaşın canına kastetme olayı var. Şu ana kadar çare üretmediler. Sokak aydınlatması ve mobesa kameralarının yerleştirilmesini istiyoruz. Vatandaşlardan da ricamız evlerini tanımadıkları kişilere açmasınlar. ” dedi.
 
GERİYE DEHŞETİN İZLERİ KALDI
 
Olayı gören Çiçekten çiftinin yakınları ve komşuları, olay yerindeki kan izlerini göstererek dehşet içinde kaldıklarını söyleyerek,”Dehşet dolu anlardı. Olaydan sonra müdahale etmeye çalıştık ama başaramadık. Polis gelene kadar hırsız kaçtı. Bizler vatandaş olarak tek başımıza ne yapabiliriz?.Devlet buna bir önlem alsın.Korku içinde yaşıyoruz.Olaylar evlerin içine kadar sıçramış. Ne yapacağımızı şaşırdık.Devlet bize sahip çıksın ve bu çetelere önlem alsın.” şeklinde tepki gösterdiler.
Muhabirimizin olaydan sonra evin içinden çektiği görüntülerde ortalık kan izlerinden geçilmezken, yaşanan bu tablo izleyenleri dehşete düşürdü.
 
Editör: Haber Merkezi