Olay Batman'ın Seyitler Mahallesi 3052 No'lu Sokak'ta saat geceyarısı meydana geldi. Kentte besicilik yapan Rıdvan Özcan, dışarıdan gelen sesler üzerine uyanıp, büyükbaş hayvanlarının bulunduğu ahırın üzerinde bir kişi gördü. Bunun üzerine evindeki av tüfeğini alıp dışarı çıkan Özcan, gördüğü kişiyi korkutmak için havaya eteş açtı. İddiaya göre, şüpheli kaçmayıp küfürler ederek Özcan'ın üzerine yürürken, bir yandan da elini beline götürdü. Bunun üzerine Özcan, tüfekle ateş açınca, şüpheli olay yerine öldü.

Yaşanan olayın ardandan Rıdvan Özcan'ın haber verdiği polis olay yerinde yaptığı incelemede ölen kişinin daha önceden hırsızlık suçlarından sabıkası bulunan 20 yaşındaki Şakin Gök, olduğunu belirledi. Gök'ün cesedi otopsi yapılmak üzere Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Gözaltına alınan Rıdvan Özcan, gece dışarda gürültü duyduğunu anlatırken, şöyle dedi:

"Av tüfeğini alarak dışarı çıktım. Hayvanların bulunduğu ahırın üzerinde bir kişinin saklanmaya çalıştığını farkettim. Korkutmak için havaya bir el ateş açtım. Ama hırsız kaçmak yerine ayağa kalkarak bana küfür etmeye başladı ve üzerime doğru gelmeye çalıştı. Bana doğru gelirken de her iki elini beline doğru götürünce biran silah çekip beni vuracak düşünmüş olmalıyım ki elim gayri ihtiyarı tüfeğin tetiğine dokundu. Patlama sonrası hırsız yere yığıldı ve ben de gelip polise her şeyi anlattım. Amacım hırsızı öldürmek değil, korkutmaktı."

Editör: Haber Merkezi