Büyükşehir Belediyemiz, Diyarbakır halkının tercih ettiği mekanlardan biri olan Hevsel Sosyal Tesisleri’ni (Gazi Köşkü Tesisleri) tadilattan geçirip, kendisi işletmeye başladı.  

Daha önce tesislere girişte yayalardan alınan giriş ücretini kaldıran, kaliteli ve ucuz hizmet vererek her kesimden insana hitap eden Hewsel Sosyal Tesisleri’ndeki çalışmayı Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme Daire Başkanı Zehra Demir anlattı.

Mesire alanı, restoran, kır kahvesi ve kır düğünü alanı olarak kullanılan tesislerdeki çalışmalar hakkında bilgi veren Demir, alanın daha önce imzalanan protokolle Valilik Hizmet Vakfı’na verildiğini, vakfında burayı özel işletmelere tahsis ettiğini, kira sözleşmesinin sona ermesiyle belediyenin tesisleri devraldığını söyledi. Bundan sonra Hewsel Sosyal Tesisleri’nin belediye tarafından kamu yararı gözetilerek işletileceğini ifade eden Demir, “Kararımızda etkili olan kentin tüm kesimlerinin bu sosyal tesisten faydalanabilmesini sağlamaktır.” dedi.

Tadilat 1 milyon TL’ye mal oldu

Belediyenin alanı devralmasıyla tadilat sürecine girildiğini, 4 ay süren çalışmalar kapsamında alanın bakım ve onarımdan geçirildiğini ve çevre düzenlemesinin yapıldığını ifade eden Demir, tadilatın 1 milyon liraya mal olduğunu bildirdi.

İsmi oylama sonucu belirlendi

Mevcut alanın isminde değişikliğe gittiklerini belirten Demir, “Gazi Köşkü var olan parselde devam ediyor, fakat alt tarafları artık Büyükşehir Belediyesi olarak biz işletiyoruz. Tesisin adını web sitemiz üzerinden halkın oylamasına sunduk. Oylamada Hewsel Sosyal Tesisi, en çok oyu aldı ve ismini Hewsel Sosyal Tesisi olarak değiştirdik.” diye konuştu.

Alanın kamu yararına açılmasının yanı sıra çalışmayla istihdama da katkıda bulunduklarını söyleyen Demir, “Şu an Hevsel Sosyal Tesisleri’nde 12’si güvenlik personeli olmak üzere toplam 54 personel ile hizmet veriyoruz. İstihdam olarak bu amacımızı da yerine getiriyoruz. Özellikle istihdam da kadın çalışan sayısına da özen gösterdik.“ dedi.

Düğün, nişan ve kınalar uygun fiyata gerçekleştiriliyor

Demir,  sözlerini şöyle sürdürdü: “Halkımızın daha rahat piknik yapabilmesini kolaylaştırıcı bazı çalışmalar düşünüyoruz. Bunları da önümüzdeki yıl için planlamaya koymuş durumdayız. Yine restoran kısmında dışarıdan da getirdiğimiz kaliteli ve lezzetine güvendiğimiz aşçılarımızı tercih ettik. Yine burada da esas aldığımız şey ucuz fiyata uygun bir hizmet, kaliteli bir hizmet sunabilmektir. Kır kahvemizde haftada üç kez canlı müzik programlarımız mevcut. Ramazan ayı boyunca restoranlarımızda hemen hemen her gün toplu rezervasyonlarımız vardı. Kır düğün alanımıza şu ana kadar yaklaşık 15 düğün, kına ve nişan talebinde bulunuldu. Halkımız düğünlerini, kınalarını, nişanlarını uygun fiyata tesisimizde gerçekleştirebilir.” büyükşehir belediyesi

Editör: Haber Merkezi