Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Kur'an kurslarında hizmet çeşitliliği projesi kapsamında başlattığı 'Kur'an Öğreniyorum' programına kayıtlar bugün başladı. Çalışanların, ev hanımlarının, kırsal kesimde yaşayan vatandaşların ve öğrencilerin kendilerine uygun gün ve saatlerde Kur'an öğrenmesine imkân sunan program için ilk ders, 19 Eylül 2011 tarihinde başlayacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, kurslar dört dönem halinde yapılacak. İlki 19 Eylül'de başlayacak olan kurslar 3 ay sürecek ve kurs süresince toplam 162 saat eğitim verilecek.

Açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Belgin Aydın'ın görüşlerine de yer verildi. Eğitim günlerini ve saatlerini vatandaşın kendi tercihine göre belirleyebileceğini belirten Aydın, "Mesai saatleri içerisinde Kur'an kurslarına gelemeyen vatandaşlarımız, iş saatleri dışında Kur'an ve dini bilgiler öğrenme imkânına sahip olacaklar. Program yalnızca çalışanları kapsamıyor. Ev hanımları, öğrenciler, emekliler ve kırsal kesimde yaşayan tüm vatandaşlarımız bu eğitimden faydalanabilirler. " şeklinde konuştu.

Uygulama  Diyarbakır Da 10 Kur'an kursunda, diğer illerde ise 5 Kur'an kursunda başlayacak.

Editör: Haber Merkezi