Bismil’de kendilerini tanıtmak için bir grup kişilerle bir araya gelen Harekata Azadi yetkililerinde harekatın siyasi ve hukuk işleri sorumlusu Av. Sıdkı Zilan, Genel sekreteri Adem Özcaner ve beraberindeki bir grupla heyetle çalışmaları hakkında bilgi verdi.
 
 Hereketa Azad hakında konuşan Adem Özcaner kurdi hak hukuk ve İslami bir hareket olduğunu Kürdistan bölgesinde faaliyetlerde bulunduğumuz bir yapı olarak 2011 yılında kurulduk. Bizler Kürtlerin menfaati için bir araya geldik Kürtlerin yaşadığı tüm coğrafyalarda gerek Türkiye gerek İran Irak Suriye’de olsun Iraklarından dolayı hakları gasp edildi. Bizler hakları gasp edilen Kürtlerin haklarına sahip çıkmak için Kürdistan topraklarında mücadele veren siyasi parti cemaatler dernekler ve TSK ler gibi herkes gibi bizde mücadele ve hizmet vermek istiyoruz. Özelikle Kürdistan bölgesinde İslami bir Kürt parti oldukları söyleyen Adem Özcaner bizim yanımızda bütün Kürtler birdir bizim hiçbir Kürt hareketiyle bir hasmımız yada bir düşmanlığımız yoktur ve olmayacak herkesin düşüncesine saygı göstererek yolumuza devam edeceğiz. Kürtlerin özgürlüğü için Kürdistan bölgesinde mücadele veren herkese destek olacağız Bizim için parti ismi önemli değil dedi.
 
İhtiyaç üzerinde kurulduklarını söyleyen Sıdkı Zilan Kürt coğrafyasında faaliyette bulunan STK dernek Siyasetçilerin görüşüne saygı duyarak bazı alanlarda boşlukları gördüğümüz için böyle bir yapının içinde olduklarını ve siyasi parti kurma içinde olduklarını söyledi. Biz Şeh Sait Ahmedi Hani Bediüzeman gibi şahsiyet sahibi hem Kürt ve hem İslam için mücadele veren zamanın alimleri kendimize örnek alarak bir yapının içindeyiz. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan Müslüman bir şahsiyete sahip olduğunu söyleyen Sıdkı Zilan Kürtlere ve Islama zulüm yapmış Kemalizm simgesi anıt kabiri ziyaret ediyor Kemalizm benimseyen kişiler hakkı göremez ve adaleti dağıtamaz.
Çözüm süreci tüm Kürtlerle yürütülmediğini ve sadece bir kişiyle yürütülmek istenilen sürecin sağlıklı bir adım olmadığını söyleyen Adem Özcaner sadece elinde silah olan PKK ve Apo ile yapılmakta. Bu başlatılan barış süreci çözüm süreci yanlış ve eksik kişileriler yapıldığı için bölgemizde sürekli kaos ve çatışmalar yaşanmakta bu böyle devam ederse çözüm süreci çatışmalar devam edecek. Kürdistan Bölgesinde gerçekten bir huzur gelmesini isteniyorsa herkesle görüşülmesi gerekmekte gerek cemaat gerek dernek gerek diğer siyasi partiler olsun herkesle görüşülmeli ve Kürtler kendi içinde herkesin barındıracak birçok kongrelerin yapılması ve orda çıkacak karar herkesin uyması lazım PKK buna dahi dedi.
 
Editör: Haber Merkezi