Nusaybin ilçesindeki evini  olayları nedeniyle terk eden Süheyla Dilek, anne babasından ayrılarak  Bismil ilçesinde ikamet eden ablasının yanına yerleşti. Bütün bu olumsuz olayları bir tarafa bırakan Dilek, girdiği TEOG sınavında Türkiye birincisi oldu.

 Süheyla Dilek, yaşanan olayları nedeniyle ailesiyle ilçeyi terk etmek zorunda kaldı. Süheyla Dilek, kardeşi ve kuzeniyle birlikte Bismil'de ikamet eden ablasının yanına, evin diğer bireyleri de Silopi'deki diğer ablasının yanına taşındı. Süheyla Dilek, evinden, ilçesinden ve anne babasından ayrılmanın üzüntüsünü yaşadı. Eğitim öğretim yılının 2. döneminin başında Bismil'e geldiğinde, Bismil Fatih Ortaokulu'na kaydını yaptı. Dilek; arkadaşlarından, ailesinden, öğretmenlerinden, evinden ve ilçesinden ayrılmanın üzüntüsü bir yana; geldiği okulu, yeni arkadaşları ve yeni bir uyum sağlama için uğraş vermeye başladı.

Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak; öğrencin bu trajik durumu ile ilgili olarak, okul müdürlüğü ve okul rehberlik servisi ile irtibata geçti. Öğrencinin moral ve motivasyonu için gerekli tüm desteklerin sunan Ak, Dilek'in TEOG çalışmaları için okulda açılan DYK kurslarına katılıp, sınav için gerekli hazırlıkları yapmasını istedi. Dilek, kendisine gösterilen bu alakadan dolayı kısa sürede yeni okuluna alışıp, yeni arkadaşlar edinerek aynı zamanda ders başarısı da günden güne daha iyiye gitti.

Dilek, kendisine yardımcı olan başta Fatih ortaokulu müdürü Yılmaz Türk'e ve öğretmenlerine  çok teşekkür ederken, özellikle Nusaybin'deki öğretmenlerine teşekkürü bir borç bildiğini, çünkü kendisi üzerinde haklarının çok olduğunu belirtti.

teog.jpg

Editör: Haber Merkezi