HÜDA PAR Mardin Milletvekili Aday Adayı Mahmut Kılınç, partilerinin görüşme taleplerine 3 partinin cevap vermediğini bunların MHP, CHP ve HDP olduğunu söyledi.

HÜDA PAR olarak kapılarının herkese açık olduğunun altını çizen Kılınç, görüştükleri partilere ise Türkiye'de huzurun sağlanması, seçimin selametle geçmesi ve halkın maslahatı için çağrıda bulunduklarını ifade etti.

HÜDA PAR olarak seçime girme yeterliliği bulunan 10 siyasi partiye görüşme talebinde bulunduklarını söyleyen Kılınç, "Seçim kararı alındıktan sonra Türkiye’de 11 siyasi partinin kendi adları ve amblemiyle seçimlere girebileceği YSK tarafından açıklandı. Bunlardan bir tanesi de HÜDA PAR’dır. HÜDA PAR olarak 10 siyasi partinin genel başkanları ya da partinin temsilcileriyle görüşme yapmak için randevu talebinde bulunduk. 3 parti dışında diğer partilerle birebir görüşmemiz oldu. Görüşmelerde Türkiye'de huzurun sağlanması, seçimin selametle geçmesi ve halkın maslahatı için çağrıda bulunduk. Görüşme talebimize dönüş yapmayan partiler CHP, MHP ve HDP’dir." ifadelerini kullandı.

"HÜDA PAR olarak kapımız herkese açıktır"

HDP'nin, HÜDA PAR'ın görüşme teklifine yanıt  vermemesiyle  ilgili bir soru üzerine  Kılınç, "3 parti görüşme  talebimize kapılarını açmadı. Kapıyı açmamalarının sebeplerini onlardan sormak lazım. Bu sorunun muhatabı biz değil, onlardır. HDP’nin kapıyı açmaması Kürd kamuoyunda ciddi tepkilere yol açtı. HÜDA PAR olarak kapımız herkese açıktır." şeklinde konuştu.

Kılınç, son olarak geçtiğimiz gün Duhok'ta meydana gelen sel nedeniyle hayatını kaybeden 5 kişinin ailelerine başsağlığı dileklerini iletti. (Ramazan Casuk-İLKHA)


 

Editör: Haber Merkezi