Halkların Demokratik Partisi (HDP), 7 Haziran’da yapılacak genel seçimler için Bismil ilçesinde miting düzenledi. DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna, Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde HDP ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen bir mitinge katıldı.

Mitinge, Emine Ayna’nın yanı sıra, HDP Diyarbakır Milletvekili adayları Feleknas Uca ve İmam Taşçıer, HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanları Gülsen Özer, Ömer Önen, DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Ali Şimşek, Bismil Belediye Eşbaşkanı Cemile Eminoğlu ve binlerce kişi katıldı.

Mitingde konuşan HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Gülşen Özer, Özgürlük mücadelesinde yerini alan herkesi selamlıyorum. Dedi.

Ardında mitingde konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili Adayı İmam Taşçıer, "Biz artık tek damla kanın akmasını istemiyoruz. Ne asker, ne polis ne de gerilla hiçbir insanın kanın akmasını istemiyoruz. Hiçbir annenin yüreğine acı düşmesini istemiyoruz. Kobanê de olduğu gibi 7 Haziran seçimlerinde de Kürtler barıştan, kardeşlikten, özgürlükten yana mücadelelerini tüm dünyaya ve Türkiye halklarına gösterecektir. Kürt halkı Türkiye halkları gibi diliyle, kimliğiyle yaşamak istiyor. " dedi.

11108855_1075851862429502_8079764330573365974_n.jpg

Mitingde halka seslenen Emine Ayna, şöyle konuştu: "Sessizliğimizi korkaklık sanıyor ama 7 Haziran’da neye uğradıklarını şaşıracaklar. Kürt halkı o sandığa Tansu Çiller’i, Yılmaz’ı, Süleyman’i nasıl gömdüyse bunları da gömecek. Kürt, Türk, Arap ve hangi ulusal kimlikten olursa olsun, kadın, erkek hangi cins kimliğe sahip olursa olsun, genç, yaşlı hangi yaş grubundan olursa olsun, çok nettir neye karar vereceğimiz. Gideceğiz sandık başına." Diye konuştu.

Son dönemde artan baskı, gözaltı ve tutuklamalara dikkat çeken Ayna, Kürt halkının tehdit edilmek istendiğini belirterek, "Bunlar baskıyla Kürt halkına ve seçilmişlerine gözdağı vermeye çalışıyorlar. Bize 'seçimden sonra göreceksiniz?' mesajı vermeye çalışıyorlar. Bizde burada onlara sesleniyoruz. Biz bunları çok gördük bize bunları gösterenler gitti ama halen biz buralardayız. Çiller, Demirel nerede onlarda bize 'size gösteririz, öldürürüz' dediler ama ne oldu onlar gitti biz buradayız" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından HDP ve DBP'liler, ilçeden ayrılırken alanda bulunan gençler çalınan müzikler eşliğinde halaya durdu.  
55.20150517212918.jpg
01.20150518104013.jpg
Editör: Haber Merkezi