Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bismil İlçe Örgütü ve yönetimi geçtiğimiz günlerde kendilerini ziyaret eden Bismil Kanaat Önderleri Derneğine  iade-i ziyarette bulundu.

Ziyarette, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bismil ilçe Eş Başkanı, Nesibe Uygun, Görevden alınan Bismil Belediyesi Eş Başkanı Orhan Ayaz ve HDP Bismil İlçe Teşkilat yönetiminden oluşan heyet ziyarette katıldı.

HDP Bismil İlçe teşkilatını Bismil Kanaat Önderleri Derneği Başkanı Hasan Vural ve Yönetim Kurulunda Ahmet Çelebi, Ramazan Doğan, M. Kemal Arslan, Şehmus Gelen,  Mehmet Altay, Hasan Tanrıkulu ve Abdullah Bahar karşıladı.

Sıcak ve samimi ortamda geçen ziyarette Bismil İlçesinde yapılan ve yapımı planlanan projeler ve Bismil Belediyesinde Kayyum çalışmaları hakkında istişare edildi.

3-208.jpg

Bismil Belediye başkanı iken, görevden alınan Bismil Belediyesi Eş Başkanı Orhan Ayaz, Bismil Kanaat Önderleri Derneğinde yaptığı açıklamada, Bismil için bir araya gelip bu derneği kurmanız dan dolayı burada olmaktan mutluluk duyuyorum. Ak parti ve MHP bölgemizin halkına tahammül etmediği için halkın seçtiği belediyelere kayyum attılar. Bize yapılan bu kadar haksızlığa rağmen biz demokrasiden taviz vermeden yolumuza devam ediyoruz. Biz tüm Bismil halkın belediye başkanı olarak hizmet etmeye çalıştık ama buna izin vermediler. Sudan bahaneyle belediyemize kayyum attılar. Bizim sizden istediğimiz yanlış yapanı tavınızı koyun, uyarın doğruyu yapanın da tebrik edin ve destek verin.  Biz belediye olarak ilçe merkezide olduğu gibi köylerde de hizmet götürdük. Gerek taziye evleri olsun, gerek yollar olsun elimizden geleni yapmaya çalıştık. Dedi.

Orhan Ayaz, Belediye Başkanı iken düşüncelerimizde biz de sizin dernek gibi 100 kişiden oluşan bir heyeti kurmak vardı. Belediyecilik altında ama belediyemize kayyum atandığı içi bu projeyi gerçekleştiremedik. Kayyum bugün var yarın yok tayini gider, Bismilli unutur ama biz bura da akrabayız arkadaşız komşuyuz. Ölünce ye kadar beraber yaşayacağız. Bir birimize sahip çıkmalıyız. Bismillimizin alt yapı sorunu var onu için girişimlerde bulunduk ve olumlu şekilde sonuçlandı, bu projeyi ihaleye açtık. Diyarbakır büyükşehir kayyum belediyesi bu projemizi engellemeye çalışmamıza rağmen başarı olamadı. Bizler fikir alış verişleri için bir birimizi bazen ziyaret etmeliyiz. Bu şekilde çok güzel adımlar atarız. Diye konuştu.

Bismil Kanaat Önderleri Derneği Başkanı Hasan Vural, Biz bu derneği kurarken, tek bir amaç güttük. Amacımız ortak paydası olan insanları aynı çatıda toplayabilmektir. Bizim ortak paydamız, yaşadığımız bu şehirdir. Şehrimizin sorunlarını dile getirmek ve Bismil’e yapılan yatırımları desteklemektir. Biz tüm siyasi partilere eşit mesafedeyiz. Allah rızası için ilçemizin sorunlarını çeşitli platformlara taşımak, ilçemizin hak ettiği yere taşımaktır. Hedeflere ulaşmak için ilçede bulunan Tüm STK ve siyasi partilerle birlikte fikir alışverişinde bulunup, ilçenin sorunlarını halletmektir.  Dedi.

HDP ilçe Örgütü görüşmelerin devamında, Yerel Yönetimler tarafından oluşturulan ‘İrade Gaspı ve Kayyım Gerçekleri 2021 adlı kitap haline getirilmiş raporu paylaştı.

Görüşme ‘İrade Gaspı ve Kayyım Gerçekleri 2021’’ kitabı hediye ettikten sonra sona erdi.

4-151.jpg5-103.jpg6-065.jpg7-051.jpg

Editör: Haber Merkezi