Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde HDP Diyarbakır Milletvekili Adayı Nursel Aydoğan, HDP ve DBP ilçe örgütü ve Bismil Belediye eşbaşkanları ile birlikte, esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Sanayi sitesi, Buğday Pazarı, tekstil fabrikası ve ilçe garajı terminali esnafını ziyaret eden Aydoğan, 7 Haziran seçimleri için destek istedi. Heyeti sıcak karşılayan esnaflar, HDP'nin barajı aşacağı inancında olduklarını dile getirdi.

EŞ BAŞKANLAR SEÇİM ÇALIŞMASI YÜRÜTTÜ

HDP ve DBP Bismil ilçe Teşkilatı eş başkanları ile Bismil Belediyesi eşbaşkanları, 7 Haziran seçimleri kapsamında Sanayi ve Ulutürk (Rojava) mahallelerinde seçim çalışması yürüttü.

 HDP seçim Anons aracından sık sık 17 Mayıs pazar günü Bismil Belediyesi önünde HDP milletvekili adaylarının da katılacağı mitinge katılım için çağrı yapıldı.

15.20150515232723.jpg

16.20150515232744.jpg

"Biz'ler HDP, Biz'ler Meclise" sloganıyla 7 Haziran'da yapılacak seçimlere hazırlanan,  gösterdiği adayların yanı sıra açıkladığı beyanname ile bir bütünün Türkiye'yi oluşturan halklar, inançlar, kültürler ve kesimleri aynı çatı altında buluşturmaya devam eden HDP, Türkiye partisi olduğunu sık sık dile getiriyor.

Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Türkmen Hacılar köyünde yaşayan köy sakinleri, 07 Haziran seçimleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Çiftçilikle uğraşan köy sakinlerinden Zülfikar Kızıl adlı vatandaş, Tükmen Alevisi olarak yıllardır iç içe yaşadıkları Kürtlerle bugüne kadar aralarında hiçbir sorun yaşanmadığını ifade etti. Yıllardır içerisinde bulundukları savaşın son bulmasını istediklerini, bölgeye huzur gelmesi için de HDP'nin barajı aşmasının şart olduğunu dile getiren Kızıl, bu yüzden HDP'yi desteklediklerini ifade etti.

Türkmenhacı köy sakinlerinden Ali İhsan Pilatin ise, Ben özellikle Alevilerden ve diğerlerden rica ediyorum. Oylarını HDP'ye versinler. HDP sadece bu bölgenin değil tüm ülkenin bir partisidir. HDP tüm bu ülkede yaşayan tüm halkların partisidir. Ben sosyal demokratım, sosyalistim diyen tüm insanları HDP'ye davet ediyorum" diye ifade etti.

Editör: Haber Merkezi