Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkanı Turgay Gülenç, Temeli atılan okulun halkımıza hayırlı uğurlu olmasını dileyerek “Gelecek nesillere bırakılacak bu değerli eseri Bismil’e, Diyarbakır’a ve ülkemize kazandıran hayırsever iş adamı Necat Gülseven ve ailesine teşekkür ediyorum. Geleceğimizi düşünerek yapmış oldukları bu değerli katkı çok önemli. Bismil birçok ilden büyük bir ilçedir. Bundan dolayı da eğitim açısından bizim bu ilçeye yapacağımız yatırımların, buradaki fiziki şartları iyileştirmeye yönelik yapacağımız yatırımların artırılması için daha fazla çalışmamız daha fazla kaynak bulmamız gerekiyor. Biz Bismil Belediyesi olarak böyle hayırlı yatırım yapmak isteyen iş adamlarımıza arsa kazandırılması yeni okulların yapılması konusunda kapılarımız daima açıktır. Bundan sonra da inşallah aynı hızla bizler hem hayırseverlerimizin, hem yerel yönetimlerimizin hem de devletimizin göndereceği kaynaklarla Bismil’de yeni yeni dersliklerde çocuklarımızın eğitim aldığı okulların fiziki şartlarını iyileştireceğiz. ” dedi.

Hayırsever olmanın herkese nasip olmadığını dile getiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak ise, “ Sayın Kaymakamımız ve Belediye başkanımızın girişimleri ile İş adamı Necat Gülseven tarafından yapılan okulun faaliyete geçmesiyle o mevkideki ortaokul açığını kapatmış olacağız,”dedi.

O bölgede acil bir okula ihtiyaç olduğunu söyleyen Ak” Bu okulun faaliyete geçmesi ile beraber Fatih ve Mehmetçik Ortaokuluna giden öğrenciler artık evlerine daha yakın okula gidebilecekler. Milli eğitime büyük destek olacak olan bu tür yatırımların desteklenmesi ve artırılmasını gerektiğini söyleyen Ak, Böyle bir okulu Bismil’e kazandıran İş adamı Necat Gülseven’e teşekkür ediyorum,” dedi

Editör: Haber Merkezi