İlçemizde  açılacak olan Fen Lisesi Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanarak, resmiyete geçti.

BİSMİLLE HAYIRLI OLSUN.

            İlçemizde her yıl yaklaşık 200' e yakın öğrencinin Fen Liselerini kazandığını fakat Bismil'de Fen Lisesinin olmamasından dolayı Fen Lisesini kazanan öğrencilerin başka il ve ilçelere gittiğini ve adaptasyon sorunu yaşadıklarından dolayı geri döndüklerini ,  geri geldiklerinde ise iyi bir okulda yer bulamadıklarını ve mağdur olduklarından, Fen lisesinin açılmasıyla bu öğrencilerin kendi ilçelerinde ve ailelerinin yanında okuma şansını yakalamış olacaklar.

         Bismil'de Fen Lisesi açılması için gayret sarfeden, başta Ak parti Genel Başkan yardımcısı Diş İlişkiler Başkanı Bismilli hemşerimiz Mehmet Mehdi Eker ve Ak parti eski Diyarbakır Milletvekili Ali İhsan Merdanoğlu ve Bismil kaymakamı ve Belediye başkan vekili Turgay Gülenç, İlçe Milli eğitim Müdürü Aydın Ak, Ak parti ilçe başkanı Abdulhadi Akaydın'nın emeği geçmiştir.

İlçede Fen Lisesi açılması yönünde başlatılan çalışmaların neticesinde ilçede Fen Lisesi açılması yönünde Milli Eğitim Bakanlığı Müfettişlerin olumlu raporu, Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğünün uygun görüşü ve Valililiğin ilgi yazısıyla, Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Genel Müdürlüğüne gönderilen onay yazısının onaylanmasıyla Bismil'de Fen Lisesi açılması olur'u alındı.

Milli Eğitim bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü 23.06.2017 tarih ve 9857460 sayılı yazısıyla Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın oluruyla, Bismil'de Fen lisesi açıldı.

Bakanlık resmi yazısında,

TUİK tarafından yayınlanan Adrese Dayalı Nüfus kayıt sistemi 2016 verilerine göre Bismil ilçesi nüfusu 115.484 'tür.

Buna göre;

a) 2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren Bismil ilçesinde bulunan 15 Temmuz şehitleri Anadolu lisesi binasında Fen lisesi açılması; 

b) Birinci yabancı dili İngilizce olması;

c) Bismil Fen Lisesi olarak adlandırılması;

ç) 4  şube kurulması ve her bir şubeden 30 olmak üzere 120 öğrenci alınması onayı çıkmıştır. Bismil'e tekrar hayırlı olsun.

Bismil'de Fen Lisesi açılmasının ilçedeki Eğitim-Öğretim kalitesini daha da yükselteceğini dile getiren öğrenci velileri, çocuklarına bu imkanı sunan ve Fen Lisesi açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederiz.  dedi.

d6827e5e-345f-4c67-a281-260c25eb2a2e-(1).jpg

Editör: Haber Merkezi