BİNGÖL - 1-7 Ekim tarihlerinde kutlanılan "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle Bingöl İl Müftülüğü "Din Görevliliğinden Din Gönüllülüğüne, Cami ve Çocuk Sevgisi" konulu panel düzenledi.

Cumartesi günü saat 13.00'da Belediye Kültür Merkezi'nde gerçekleşen panele panelist olarak İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şinasi Gündüz, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. M. Mahfuz Söylemez ve Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç.Dr. İbrahim Çapak katıldı. Ayrıca paneli, Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Vali Yardımcısı Abdulaziz Aydın, İl Müftüsü Mecit Can, kamu kurum amirleri ve din görevlileri dinledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hazırlamış olduğu "Cami ve Çocuk" adlı sinevizyonla devam eden programın açılış konuşmasını İl Müftüsü Mecit Can, yaptı.

Yeryüzünde Beytullah'ın şubelerinin camiler olduğunu hatırlatan Müftü Can, yeni nesil çocuklara camilerin çok iyi bir şekilde tanıtılması gerektiğine dikkat çekti.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle İl Müftülüğü olarak çeşitli organizasyonlar düzenleneceklerini ifade eden İl Müftüsü Mecit Can, "Ülkemiz genelinde olduğu gibi İlimizde de hafta boyunca dikkatleri camilere ve din görevlilerine çekmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz.

Diyanet İşleri Başkanlığımız her yıl belli bir konu üzerinde yoğunlaşmak suretiyle milletimizi aydınlatmak üzere önemli bir konu belirlemektedir. Bu yılda da "Cami ve Çocuk" konusu ana tema olarak seçilmiştir. Bingöl İl Müftülüğü olarak bu önemli konuda halkımızı aydınlatmak üzere panel düzenlemeyi planladık. Bu vesileyle 2011 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftasının ve bu haftada yapılacak etkinliklerin milletimize, ilimize ve başta İlimizde görev yapan Din Görevlileri olmak üzere tüm diyanet çalışanlarına hayırlar getirmesini ve köy ve ilçelerimizde zor şartlar altında görev yapan din gönüllülerinin karşılaştığı problemlerin ortadan kalkmasına vesile olmasını Cenab-ı Allah' tan niyaz ederim." dedi.

"Camilerin asıl süsü Allah'a hakiki bir şekilde ibadet etmektir." diyen Müftü Can, Müslüman bir toplulukta sabah namazlarında camiler hınca hınç doluysa o toplulukta bir gelişmenin olduğunu söyleyerek, "Hz. Peygamber Efendimizin zamanından günümüze kadar Müslümanları yan yana getiren en etkin sebep camilerdir." diye konuştu.

Müftü Can'ın ardından Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, kürsüye çıkarak, bir konuşma yaptı. Vali Güvençer, yaptığı konuşmasında din görevlilerin yapmış olduğu hizmetlerin önemine değinerek, "Ülkemizin en ücra köşelerinde hizmet eden din görevlilerin haftalarını kutlar, hizmetlerinden dolayı kendilerine teşekkür ederim." şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından panele panelist olarak katılan İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şinasi Gündüz, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. M. Mahfuz Söylemez ve Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. İbrahim Çapak, "Din Görevliliğinden Din Gönüllülüğüne, Cami ve Çocuk Sevgisi" konulu paneli sundular. (Faruk Açık )

Editör: Haber Merkezi