Son zamanlarda soğuklar ile birlikte doğal gaz ve kombi tesisatında meydana gelen arızalardan dolayı vatandaşlar, servis bakım veya tamirci ustası çağırmak zorunda kalıyor.

Vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine eve gelen tamirci ustaların, arızalanan sistem veya parçalar için ederinden daha fazla ücret talep ettikleri iddia edildi.

Yaşanan bu mağduriyete dikkat çeken 10 yıllık deneyime sahip Mustafa Şimşek ve 27 yıllık usta Nesip Doğu, piyasada bu tür durumları fırsata çeviren birçok ustanın olduğunu söyledi.

Vatandaşları tesisat ve kombi arızalarını fırsata çeviren ustalara karşı uyaran Mustafa Şimşek ve Nesip Doğu, eve gelen ustalardan, arızalanan tesisatın veya parçanın ismini öğrenip gerekli araştırmayı yaptıktan sonra tamir ettirmelerini istedi.

"Kar yağışından sonra don olayları çok sık yaşanıyor"

Kar yağışı ile birlikte doğal gaz tesisatlarında donmaların daha sık yaşandığını belirten Mustafa Şimşek, "Kar yağışından sonra don olayları çok sık yaşanıyor. Çatıların üzerinde veya apartmanların üst katında bulunan depolarda donma olayları çok görülüyor. Dolayısıyla vatandaşlarımız bu durumdan kaynaklı mağduriyetler yaşıyor. En önemli mağduriyetleri de susuz kalmalarıdır. Aslında vatandaşlarımız pratik iki çözümle bu sıkıntılarını giderebilir. İlki, izolasyon yapabilirler. İkincisi, pimaş boru boşluğuna köpük sıkabilirler." tavsiyelerinde bulundu.

Vatandaşlarımızın herhangi bir araştırma yapmadan en ucuz fiyat veren ustaya tamirlerini yaptırdıklarını söyleyen Şimşek, "Vatandaşlarımız ısınma tesisatlarından birinde arıza oluştuğu zaman tamiri için eve usta çağırıyorlar. Gelen ustalardan farklı fiyatlar alan vatandaşlar, herhangi bir araştırma yapmadan en ucuz fiyatı veren ustaya tamirat yaptırıyor. Usta da verdiği fiyattan dolayı kalitesiz ve randıman vermeyen malzeme kullanıyor. Örneğin; doğal gaz veya kalorifer boru hattı için ince boru kullanıyor. Dolayısıyla ince boru kullandığı için su dolaşımını kombi zorla yapıyor. Bundan dolayı kombilerin erken bozulmasına neden oluyor. Ayrıca kombinin, dolaşımı sağlamak için yaptığı güç arttığından faturanın da fazla gelmesine neden oluyor." ifadelerini kullandı.
 

Editör: Haber Merkezi