Bismil İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü  Hatice CEREN hakkında soruşturma açılmış, akabinde asil ilçe müdürü kadrosundan alınıp mühendis olarak Bağlar ilçe  Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne görevlendirilmişti.

Diyarbakır Merkez Bağlar İlçe Gıda Tarım ve hayvancılık müdürlüğüne mühendis olarak atanan Hatice Ceren, Diyarbakır 3. İdare Mahkemesi’ne “yürütmenin durdurulması” için dava açtı. Mahkeme  Ceren’nin  görev yeri değişikliğinin hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.

ATAMA KARARI MAHKEMEYE TAŞIDI.

Atama kararını  mahkemeye taşıyan Hatice  Ceren, Diyarbakır Merkez Bağlar İlçe Gıda Tarım ve hayvancılık müdürlüğü emrine görevlendirilmesine ilişkin 26.09.2011 gün 12939 sayılı işlemin tesisi üzerine dava açtı.

Mahkeme bu kararında 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu ve 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunun 8. Maddesi a.b.c bentlerine atıfta bulundu ve bu yer değişikliğinin idarenin keyfi uygulaması olduğuna hükmetti.

Mahkeme Davacının muvafakatı olmadan geçici görevlendirme  yapılması mevzuata ve hukuka aykırılık teşkil ettiğini,  bunun dışında davacının görevlendirilmesini gerekli kılan yeterli ve geçerli bir sebep de ortaya konulmadığından davacının görev yerinden uzaklaştırılarak cezalandırılmasını amaçlayan işlem niteliğinde olduğu sonucuna varılan dava konusu, 2577 Sayılı Kanunun 27. Maddesi uyarınca teminat alınmaksızın yürütülmenin durdurulması kararı verdi.

Hatice Ceren Bismil’deki İlçe Tarım Müdürlüğü  görevine geri dönecek.

Editör: Haber Merkezi