Resmi Gazete'de yayımlanan Sağlık Uygulama Tebliği'nde (SUT) yapılan değişikliğe göre, sağlık kurum ve kuruluşlarına başvuruda nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, evlenme cüzdanı, pasaport veya varsa sağlık kartı belgelerinden biriyle kimlik tespiti ve ''avuç içi damar izi'' adı verilen biyometrik yöntemlerle kimlik doğrulaması yapılacak. 
Kimlik doğrulamada kullanılacak biyometrik sistem, uygulamaya geçecek sağlık hizmeti sunucuları, uygulama tarihi ile diğer hususlar SGK tarafından belirlenecek.
Sağlık hizmeti sunucuları, kişiyi ilk müracaatı sırasında biyometrik veri tabanı kayıt sistemine kaydedecek. Bu kişilerden kayıt işlem sırasında beyan ve taahhüt belgesi alınacak.
Sosyal Güvenlik Kurumu, hastaların katılım payı ödemediği acil servislere başvurularla ilgili de SUT'ta düzenlemeye gitti.
Kurum, hafif rahatsızlığı olup acil servislere başvuranların tedavi edildiği yeşil alan muayeneleri için hastanelere standart bir ödeme yapıyor.
SUT'taki değişiklik, 1 Temmuz'da başlaması öngörülen e-reçete ile ilgili düzenlemeleri de içeriyor.
İlaçlar, sağlık karnelerindeki koçanlara, sözleşmeli sağlık kurum ve kuruluşlarının matbu reçetelerine, e-reçete veya elektronik ortamda kayıt altına alınan reçetelere yazılabilecek.

Editör: Haber Merkezi