Diyarbakır'da Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine halk otobüsleriyle gelen ve hastaneden çıkarak otobüse binmek isteyen hasta ve hasta yakınları; taş, çakıl, kum ve çamurlu yoldan geçmek zorunda kalıyorlar.

Duyarlı vatandaşlar, inşaat halinde olan caminin hafriyatından yararlanarak bozuk yolu düzeltmeye çalıştıklarını ancak yine de yetersiz olduğunu ve uzun zamandan bu yana insanların bu çileyi çekmek zorunda kaldıklarını dile getirdiler.

“Bu memleket hepimizin! Hizmet istiyoruz…”

20 yıldır hastanenin duraklarında görevli olduğunu söyleyen Ömer Taştekin, hastaneye gelen hasta ve hasta yakınlarının bozuk yollardan geçmek zorunda olduğunu belirterek, yetkililere çağrıda bulundu.

Cami inşaatı nedeniyle oluşan hafriyatın taşlarıyla bir nebze yolu onardıklarını belirten Taştekin, “Buraya gelen hastaların çoğu şehir dışından gelen hastalardır. Siverek'ten, Batman'dan, Cizde'den gelen insanlar var. Merdiveni hastalara yardımcı olmak için yaptık. Dedik ki hiç yoktan biraz rahatlatalım insanları. Ancak yetkili her kimse bu işi tam yapsın. Bu memleket hepimizin. Buradan geçen yaşlı bayanlar, yürümekte zorluk çekiyor. Hizmet istiyoruz. Sorumlu kimse ilgilenseler iyi olur.” dedi.

“Halk kendi imkânları ile taş döşedi”

İşitme engelli olan yaşlı Mehmet Arı, “Bu yollarda sorunlar vardır. Halk kendi imkânları ile taş döşedi. Millet bu sıkıntıları çekiyor. Müteahhit ya da yetkili kimse bunları yapması gerekiyor. Yetkililer artık bu yolu yapsın.” şeklinde konuştu.

“Hastane yolunda emekliyorum”

Hasta olduğunu ifade eden yaşlı Sabiha Okşak ise  “Diz kapağımda platin var, yürüyemiyorum. Bu yaşlı halimle, emekleyerek yukarı çıkıyorum. Tekrardan emekleyerek aşağı iniyorum. Temiz bir yol istiyoruz. Hastaneden belediye otobüsüne kadar temiz bir yolda yürümek istiyoruz. Otobüs hastanenin önüne kadar gitmiyor, yol da bozuk ne yapacağız. Özel arabası olan için rahattır tabi, kapıda da iner. Ne arabamız var ne de başka bir şey. Sıkıntımız büyük, hastaneye gidene kadar daha beter oluyoruz.” ifadelerini kullandı.

Hasta yakını Cengiz Çelik de “Bu hastanenin tarihinde ne bina içerisinde ne de dışarda hizmet yapılmıyor. Halkın ne durumda olduğu ortadadır. Halk kendi imkânları ile yolu onarmaya çalışıyor. Yetkililerin bu soruna çare bulması gerekiyor, bu yolu yapmaları gerekiyor.” diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi