Bismil Belediye tarafından 5 ay önce 20 dönüm alan tarımsal üretime dönüştürdü. Bahçenin 18 dönümünde üzüm üreten ekipler, ilk hasadı yaptı. Daha sonra kazanlarda kaynatılarak pekmeze dönüştürüldü.

Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hamza Türkmen, hasattan elde edilen 8 ton üzümden yaklaşık 2 top pekmez elde edildiğini söyledi.

Hasat yapılan üzümün kazanlarda kaynatılarak pekmez elde edildiğini dile getiren Türkmen, şunları kaydetti: “1990’lı yılların Bismil Kaymakamlığı bünyesinde hazırlanan bir proje kapsamında bu bahçede bölgede üzüm yetiştirdi. Hangisinin ne kadar verim alabileceği hesaplanmak amacıyla yapıldı. Daha sonra proje bitiminde bahçe Bismil Belediyesine hibe edildi. Biz geldiğimiz de bahçenin hala ayakta olduğunu gördük. Bakımını yaptık. Bugün üretilen ürünleri topladık. Bismillilerle bunu ne yapabiliriz diye istişare ettik. Kendilerinden olumlu teklifler geldi. Pekmezi burada görev yapan ve geceleri huzurlu uyumamız için çalışan kahraman güvenlik güçlerimize geceleri üşümesin diye vereceğiz ve pandemi sürecinde görev yapan sağlık çalışanlarına dağıtacağız.”ifadelerini kullandı.”

1-157.jpg3-179.jpg5-080.jpg6-056.jpg

Editör: Haber Merkezi