BATMAN- Has Parti Batman İl Başkanı Av. Kenan Özoğul, ATV'nin sabah programcısı Müge Anlı'nın Pazartesi günü programında;"Herkes haddini bilecek. Yeri geldiğimi taş atacaksınız, kuş avlar gibi avlayacaksın sonra yardım isteyeceksin. O polisler hemen yardımına koştu oradakilerin. O taş atanların eli kırılsın" şeklinde yaptığı yorum nedeniyle Batman Cumhuriyet Başsavcılığına dilekçe vererek dava açtı.

 

Konu ile ilgili yazılı açıklama yapan Has Parti Batman İl Başkanı Av. Kenan Özoğul, Van ve Erciş'te meydana gelen ve geniş bir alanda hissedilen depremin herkesi derinden üzdüğünü ve bir defa daha depremin acı gerçeğiyle yüzleşildiğini kaydetti.

 

Özoğul açıklamasına şöyle devam etti: "Millet olarak kulağımız ve kalbimiz deprem bölgesinde. Enkaz altından sağ olarak kurtarılan her bir kardeşimiz için seviniyor ve şükrediyoruz. Arama kurtarma çalışmalarını dikkatle takip ediyoruz. Şimdi yaraları sarma, acıları dindirme, el ele verme zamanıdır"
Deprem bölgesinde çalışma gösteren tüm arama kurtarma ekiplerine, yardım örgütlerine, sivil toplum kuruluşlarına, yerel ve merkezi yöneticilere teşekkür eden Özoğul, "Depremde çok sayıda vatandaşımızı kaybettik. Vefat eden kardeşlerimize Allah'tan rahmet dilerken, yaralı kardeşlerimize de acil şifalar temenni ediyoruz" dedi.

 

Irkçı Yorumlardan Son Derece Rahatsızız
Van'da meydana gelen bu acı afet sonrasında bir takım televizyon programlarındaki ve sosyal medyadaki haksız itham ve ırkçı yorumlardan son derece rahatsızlık duyduklarını belirten Özoğul, "Bu türden yorumlar ülkemizin diğer bölgelerinde yaşayan insanları, Doğu ve Güneydoğuda yaşayan insanlara karşı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği ve hatta açıkça hedef gösterdiği aşikârdır. Bu türden beyan ve açıklamaların kimseye fayda getirmediği gibi kardeşliğimize zarar vermektedir" ifadelerini kullandı.

 Özoğul, Televizyonlarda binlerce kişinin izlediği programlarda bu türden yorumlar yaparak "Basın Yoluyla Hakaret, Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama" suçunu işlediğini düşündükleri kişilerden biri olan televizyoncu Müge Anlı hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ifade ederek, "Bu suç duyurusu benim de içinde bulunduğum Batman Barosuna kayıtlı bir grup meslektaşım tarafından gerçekleştirilmiştir. Bu türden düşmanca söylemlerden vazgeçilerek barış dilinin oturtulması temenni ediyoruz" şeklinde tepkisini gösterdi. (Veysi Demir)

Editör: Haber Merkezi