HAS Parti İstanbul İl Başkanlığına Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu’nun atanmasının ardından, kurucu İl Başkanı Abdullah Demirhan'ın kimseye danışılmadan görevden aldığı öne sürülerek İstanbul İl Teşkilatı'ndan çok sayıda kişi istifa etti.

HAS PARTİ İstanbul İl Başkan Yardımcısı İl Başkan Yardımcısı Selçuk Karasu'nun yaptığı açıklamada,  çok sayıda İstanbul Milletvekili adayı, 7 İl Başkan Yardımcısı, 30 İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Maltepe, Beyoğlu, Şile, Sarıyer, Avcılar, Bakırköy, Esenyurt Teşkilat Mensuplarının tamamının istifa ettiği belirtildi.

Genel Başkan Numan Kurtulmuş'a sert tepki gösterilen açıklamada ""Sayın. Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ilk demokrasi zafiyetini İl Başkanımız Abdullah Demirhan’ı gerekçe göstermeden, teşkilatlarının görüşünü almadan, yerine yeni bir başkan atamıştır." denilmesi dikkat çekti.

HAS Parti'den istifa edenlerin çoğunun Saadet Partisi'nden geldiği bir kısmının da eski DYP'liler olduğu öğrenildi.

İl Başkan Yardımcısı Selçuk Karasu'nun açıklaması şöyle:

Türkiye’de “siyaset” ve “demokrasi” üzerinde vesayet kurmak isteyenler hiçbir zaman çabalarını sona erdirmemiştir. Siyaset, en az sivil- asker bürokratik egemenler kadar, siyasi parti lider ve ekiplerinin iki dudağı arasında sıkışmıştır. Türkiye’nin bugünü ve geleceği önündeki en temel problem budur.

Yeni dönemde siyaseti güçlülerin işi olmaktan çıkararak halkın egemen olduğu alan haline getireceğiz. Bunun için üyelerimiz partimizin esas sahibi haline gelmesi gerekir. Demokrasi lüks bir mal değil, aşımız, işimiz ve ekmeğimizdir. Bürokrasinin vesayetinden yakınan siyasetçiler, kendi partilerindeki vesayet sisteminin varlığına ise asla itiraz etmemektedirler.

Türkiye siyasetini yeniden formatlamak üzere yola çıkan Has Parti bu nezaket ve zarafet siyasetinden uzaklaşmıştır. Türkiye’de ki sistem vesayet sistemidir. Halksız demokrasidir… diyerek, “SİYASAL SİSTEMİ DEĞİŞTİRMEK” vaadi ile yola çıkan Has Parti ve yukarıdaki ifadelerin sahibi Genel Başkanımız Sn. Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ilk demokrasi zafiyetini; İl Başkanımız Abdullah Demirhan’ı gerekçe göstermeden, teşkilatlarının görüşünü almadan, yerine yeni bir başkan atamıştır.  Tepkimiz; Eski tarz “dayatmacı ve biat” siyasetinedir.

Tepkimiz; Siyaset, en az sivil- asker bürokratik egemenler kadar, siyasi parti lider ve ekiplerinin iki dudağı arasında sıkışmıştır. Türkiye’nin bugünü ve geleceği önündeki en temel problemin halen devam etmesinedir. Tepkimiz Sn. Genel Başkanımızın bu tasarrufunadır.

İSTİFALER GERÇEK DIŞI

HAS Parti İstanbul İl Başkanlı'ğından yapılan açıklamada ise, istifa haberlerinin gerçek dışı olduğu ve il başkanlığına hiç bir istifa dilekçesinin ualşamadığı belirtildi. Halkın Sesi Partisi’nden rahatsız olan bazı çevrelerin manipülasyon yaptığının öne sürüldüğü açıklamada şunlar kaydedildi:

"Halkın Sesi Partisi İstanbul İl Başkanlığı Prof Dr. Mehmet Bekaroğlu başkanlığında yeni dönem için çalışmalarını sürüdürüyor. Bugün bazı haber sitelerinde yer alan” istifa” haberleri gerçeği yansıtmamaktadır. Şu ana kadar İstanbul İl Başkanlığımıza ulaşmış herhangi bir istifa dilekçesi söz konusu değildir. Dolayısıyla bu haberler Halkın Sesi Partisi’nden rahatsız olan bazı çevrelerin manipülasyonlarıdır,  yanlış yönlendirmeye dönük açıklamalardır, gerçek dışıdır. Yeni dönemde, tüm il ve ilçe teşkilatlarımız ve Has Parti’ye gönül vermiş partililerimiz ile birlikte çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz ve sürdürmeye devam edeceğiz."

 

Haber 7.cam

Editör: Haber Merkezi