Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi nöroloji uzmanı Doç. Dr. Levent İnan, bedensel, ruhsal ve sosyal bir hastalık olan baş ağrısının Türkiye'de yaygın görüldüğünü, toplumun yüzde 40-50'sinde migren ya da gerilim tipi baş ağrısı olduğunu bildirdi.

Baş ağrısıyla depresyon arasında sıkı ilişki olduğunu, baş ağrısının depresyona, depresyonun ise baş ağrısına yol açtığını anlatan İnan, şu bilgileri verdi:
''Yapılan çalışmaya göre toplumun yüzde 17-20'sinde depresyon görülüyor. Bunların da yüzde 60'ı baş ağrısı çekiyor. Migren ya da gerilim tipi baş ağrısı olanların yüzde 20-50'sinde ise zamanla depresyon ortaya çıkıyor. Bu rakamlar bize baş ağrısının toplumun büyük kısmını yakından ilgilendirdiğini ve depresyonla baş ağrısı birlikteliğinin önemini ortaya koyuyor.''

Hastada yeterli farkındalık gelişmemesi halinde aşırı ağrı kesici kullanma yoluna gidildiğini, bunun da baş ağrılarının azalması bir yana daha artmasına yol açtığını anlatan İnan, durumun zamanla kısır döngüye dönüştüğünü, daha çok ilaç alan hastanın başının daha çok ağrıdığını belirtti.

Editör: Haber Merkezi