Salgın sürecinde kuralların uygulanmadığı birçok yerin aksine camilerde ilk günden beri kılınan namazlarda cemaatin maske ve sosyal mesafe kuralına ciddi şekilde uymasına rağmen teravihlerin kılınmaması yönündeki karar tepkilere neden oldu.

​Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın, Ramazan ayı bilgilendirme toplantısında Covid-19 salgını nedeniyle Ramazan'da teravih namazlarının camilerde kılınmayacağı açıklamasına tepki gösteren Diyarbakırlılar, alınan kararın gözden geçirilmesini istedi.

"Ramazan'ın bir güzelliği de camide teravih namazı kılmaktır"

Salgın'ın Allah'ın bir takdiri olduğunu hatırlatan Ramazan Elaldı, teravih namazını da Allah'ın evi olan camilerde kılmak istediğini belirtti.

Elaldı, "Toplantılar, mitingler veya kongrelerini yapıyorlar da konu cami ve teravih oldu mu virüs akıllarına geliyor. Neden bizim dini haklarımızı engelliyorlar? Cemaatle namaz kılmak bizim hakkımızdır. Buna engel olmasınlar. Biz bu kararı kabul etmiyoruz." diye konuştu.

Ramazan Elaldı

Teravih namazının Ramazan ayında camilerde kılınmasının ayrı bir güzellik olduğunu söyleyen Elaldı, "Ramazan ayının kendine has bir tadı var. Evimizde oturarak bu ayın tadı alınmaz, toplu ibadetle tadı alınır. Ramazan'ın güzelliği camide teravih namazı kılmaktır. Biz teravihte bütün sıkıntılarımızdan arınıyoruz. Camilerde sosyal mesafeye uyuluyor. Dışarıda ise hiçbir yerde sosyal mesafe yok. Eğer bir anket çalışması yapılsaydı halkın çoğu bu kararı kabul etmezdi. Ben de teravihler camilerde kılınsın istiyorum çünkü teravihe hasret kaldık, özledik." dedi.
 

Editör: Haber Merkezi