11 ayın sultanı olan Ramazan ayı yarın akşam kılınacak ilk teravih ve yenilecek ilk sahurla başlıyor. Rahmet iklimi Ramazan’ın heyecanı her yeri sararken, çarşı pazarlarda alışveriş telaşı yaşanıyor. 

Vatandaşlar, Ramazan ayının tüm Müslümanlara ve İslam âlemine hayırlar getirmesini temenni etti. İftar ve sahur sofraları için alışveriş yapanlar, fiyatların pahalılığından yakınırken, Ramazan ayı için günler öncesinden hazırlıklarını tamamlayan ve işlerinin hareketleneceğini düşünen esnaf ise umduğunu bulamamaktan ve iş yapamamaktan şikâyetçi…

“Ramazan, Allah’ın yeryüzüne sunduğu sofradır”

Ramazan’ı Allah-u Teâlâ’nın yeryüzüne sunduğu bir sofra olarak gördüğünü ifade eden Namık Çelebi, “Nasıl ki; bir sofraya oturduğunuz zaman çeşit çeşit yemek ve içecekler varsa, Ramazan’da da Cenabı Allah da sahuru, teravihi, hayrı, hasenatı, zekâtı, fitreyi hepsini sunuyor. Bütün bunlardan faydalanabilene ne mutlu… Allah-u Teâlâ şimdiden bütün Müslümanların tutacakları oruçlarını, iftarlarını ve bütün ibadetlerini kabul etsin.” dedi.

“Ramazan geldi diye fiyatlar yükseldi.

Ramazan ayının selametle geçmesini temenni eden Namık Çelebi “Pahalılık var. Örneğin 2 TL olan domatesin kilosu Ramazan geldi diye 3 TL’ye, peynirin kilosu 10 TL’den 15 TL’ye yükseltiyorlar. Bu mübarek ayda fiyatları düşürüp birbirimize rahmet edeceğimize herkes kendi yanından zam yaparak fiyatları yükseltiyor. Allah hepimize hidayet etsin, tutacağımız orucu kabul etsin.”


 

Editör: Haber Merkezi