Başta maske, kolonya, makarna ve dezenfektanlar olmak üzere bir dizi ürün, Coronavirus'u fırsat bilenlerin, haksız fiyat artışıyla fahiş ücretlerle satılmaya başlandı.
 
Şoförlük yaptığını ve geçimlerini yapmakta zorlandıklarını belirten Ramazan Turan, "Son zamanlarda Cororavirus nedeniyle her şeyin fiyatı yükseldi. Markete gidiyorum, sanki izdiham var. Dün akşam markette normalde 95 liraya aldığım yağı 138 liraya aldım. Günlük 70 liraya şehir içi minibüs şoförlüğü yapıyorum. Evli ve 3 çocuk babasıyım. Ailemi geçindiremiyorum. En küçük çocuğumun aylık bez gideri 150 TL. Aldığım para belli… kira, mutfak, elektriğe mi yetecek?" dedi.

 "Fiyat artışlarının önüne geçilmesini istiyoruz"
Turan, "Artık ailemizi geçindiremiyoruz. Bazen ek olarak gündüz inşaatlarda, gece de şoförlükte, 2 işte çalışmak zorunda kalıyorum. Fiyatların yüksek olmasına rağmen, vatandaş mecbur almak zorunda kalıyor. Yetkililerden bu fiyat artışlarının önüne geçmesini istiyoruz. Belediye mi, zabıta mı denetliyor bilmiyorum ama marketler denetlensin. Bu durumdan rant sağlayan fırsatçıların önüne geçilsin." ifadelerini kulandı.

 

Editör: Haber Merkezi