2016-2017 eğitim öğretim yılı boyunca hazırladıkları ürünlerin sergilendiği sergiye Bismil Kaymakamı ve Belediye Turgay Gülenç, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Kocaman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, İlçe Halk Eğitim müdürü Hüseyin Altınsöz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, siyasi parti temsilcileri, STK’lar ve halk katıldı.
Program açılış konuşmasını İlçe Halk Eğitim müdürü Hüseyin Altınsöz yaptı. 
Altınsöz; “Bugün bu serginin hazırlanmasında bizlere her alanda desteğini esirgemeyen Kaymakamız ve Belediye başkanımız Turgay Gülenç başta olmak üzere ilçe milli eğitim müdürü, kursiyerlerimiz ve öğrencilerimize şükranlarımızı sunarım. 
Hayat boyu öğrenme müdürlüğü kapsamında bu yıl Bismil’de 319 kurs açtık, 340 kişiye de okuma yazmayı öğrettik “dedi.
Daha sonra kürsüye gelen ilçe milli eğitim müdürü Aydın Ak, “Bu tür etkinlikleri devamlı yapacağını halkımız ve gençlerimizin sürekli yanlarında olduğunu gençlerimiz ile ilgili projeler geliştirerek gençlerimize yeni istihdam alanları, onların ellerine kalem klavye top dikiş nakış vereceğiz. ilçemize yakışır hizmetler yapacağız, gençlerimiz yalnız değildir. Her zaman yanlarındayız. Eğitime ağırlık veriyoruz, bilgili insanla ve bilgisiz insan arasında çok fark vardır. Gençlerimizin hepsi ayrı birer cevherdir. Çok güzel etkinlik oldu emeği geçen tüm hocalarımıza ve öğrencilerimize sonsuz teşekkür ediyoruz” diye konuştu.  Haber Mesut ASLAN

2-069.jpg3-073.jpg4-047.jpg5-025.jpg

2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı boyunca Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan; Dikiş-Nakış, Triko, El Sanatları, Takı Tasarım, Resim, Giyim, Halıcılık gibi kurslarımızın el emeği göz nuru çalışmaları Halk Eğitim Merkezi binasında sergilendi. Ayrıca Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan Step-Aeorobik, Teakwando, Yakın Savunma ve Folklor kursu öğrencilerinin çalışmaları yapılan etkinlikte hünerlerini gösterdiler.
Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkanı Turgay Gülenç ise, kursiyerlerin bir yıl boyunca yaptığı el emeği göz nuru ürünlerin açılıp sergilenmesinden dolayı kursiyer, öğretmen ve idarecilere teşekkür etti. "Gerçekten çok büyük emek harcanmış’’ diyen Gülenç, ‘’El emeği göz nuru ürünlerini kursiyerlerimiz gerçekten çok güzel bir çalışma yaparak sergilemiş. Meşakkat dolu el emeği göz nuru ürünlerin sergilenmesi ve yöresel el sanatlarının geleceğe taşınması önemli’’ dedi. Tören sonrası Sergi alanında kursiyerler tarafından hazırlanan tatlı ve kurabiyeler ikram edilirken serginin 1 hafta boyunca açık olacağı belirtildi.

6-023.jpg7-022.jpg8-013.jpg10-011.jpg
 

Editör: Haber Merkezi