Corona virüs nedeni ile son günlerde özellikle maske ve dezenfektan gibi hijyen ürünlerine aşırı zam yapan firmalara ceza geliyor. Kızıltepe Ticaret ve Sanayi Odası ile Kızıltepe Ticaret Borsası, yaptıkları açıklamada, fahiş fiyatla mal satışı yapan firmaları uyardılar.

“Vatandaşı mağdur edenlere karşı sessiz kalmayacağız”

Haksız fiyat artışı yapan firmalara karşı disiplin mekanizmalarını harekete geçireceklerini açıklayan Kızıltepe Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Dündar, şunu söyledi:

“Ürünlerinde haksız fiyat artışı yapan firmalara karşı oda olarak disiplin mekanizmalarını çalıştıracağımızı ve bu haksızlıkları yapan firmalara hak ettikleri cezayı vereceğimizi bir kez daha buradan kamuoyuna duyururuz. Herkes bilmeli ki vatandaşları mağdur edenlere karşı sessiz kalmayacağız. Firmalarımız öylesi bir günde vatandaşın yanında yer almalarını bekliyoruz. Fiyat spekülasyonlarının karşında duracağımızı herkesin bilmesini istiyorum”

“Haksız fiyat artışına karşı sessiz kalmayacağız”

Kızıltepe Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Şahin de haksız fiyat artışına karşı sessiz kalmayacaklarını söyledi. Şahin, “Kızıltepe Ticaret Borsası olarak ürünlerinde haksız fiyat artışı yapan firmalara karşı borsamız olarak disiplin mekanizmalarını çalıştıracağımızı ve bu haksızlıkları yapan firmalara hak ettikleri cezaları vereceğimizi bir kez daha buradan kamuoyuna duyururuz.” dedi. 
 

Editör: Haber Merkezi