Hakkari kent merkezinde patlama meydana geldi. Patlamada ilk belirlemelere göre, 15 kişi yaralandı.

Hakkari'nin Bulvar Caddesi üzerinde bugün saat 17.30 sıralarında bir aracın yanında patlama meydana geldi. Şiddetli patlamada ilk belirlemelere göre 15 kişi yaralandı. Polisin olay yerine gelmesiyle birlikte patlama yerinde toplanan vatandaşlarla polis arasında arbede yaşandı. Öfkeli kalabalığı dağıtmak için polis gaz bombası kullandı. Polis ile vatandaşlar arasındaki arbede sürürken, olay yerine çok sayıda ambulans ve sağlık ekipleri sevkedildi.

Patlamada yaralananlar Hakkari Devlet Hastanesi'ne götürülürken, kentteki gerginlik sürüyor.

VALİ: CAN KAYBI YOK

Patlama sonrası polis aracının kontrolden çıktığını ve bu nedenle araçta bulunan 3 polisin yaralandığını belirten Hakkari Valisi Muammer Türker, 15'e yakın vatandaşın da çeşitli yerlerinden yaralandığını kaydetti.

Olay sonrası bölgenin güvenlik çemberine alındığını ifade eden Türker, çok sayıda ekibin bölgeye sevk edildiğini, soruşturmanın sürdürüldüğünü belirtti.

Hakkari Valisi Muammer Türker, kent merkezinde bir patlama meydana geldiğini belirterek, "Can kaybı yok. Patlamanın nasıl olduğu ve neyle gerçekleştiği konusunda detaylı bilgiye sahip değiliz henüz" dedi.

 

Editör: Haber Merkezi