HAKKARİ -  23 Ekim Pazar günü Van ve Erciş'te büyük can kaybı ve çok sayıda binanın yıkılmasına neden olan deprem ve devam eden artçı şokların paniği henüz geçmeden Hakkari Yüksekova'daki deprem bölgede büyük korkuya neden oldu.

Van'da büyük bir yıkıma neden olan depremden kaçıp Hakkari'ye gelen bir depremzede, "Van'da depremden kaçtık, Hakkari'de depreme yakalandık" şeklinde korku içinde duygularını dile getirdi. Yüksekova ilçesinin Kuzey Irak sınırına yakın bir bölgesinde bulunan Dilekli Köyü'de meydana gelen 5.4'lük depremin ardından Hakkari il merkezi ve Yüksekova ilçesinde insanlar büyük bir panik yaşadı. Sarsıntı ile birlikte binlerce Hakkarili büyük bir panik içinde Cumhuriyet caddesi üzerinde toplanmaya başladı.

Hakkari'nin değişik mahallelerinde depremin etkisi ile çok sayıda vatandaş bayıldı. Bayılan Vatandaşlar Hakkari Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Hakkari devlet hastanesi yetkilileri 6 öğrencinin sarsıntının etkisi ile bayıldığını, bu öğrencilerin durumunun iyi olduğunu söylediler.

Hakkari Valisi Muammer, depremin merkez üssü olan Dilekli Köyü ve civarındaki köylere ulaştıklarını bu bölgelerde herhangi bir hasar olmadığını açıkladı. Vali Türker Hakkari ve ilçelerinde eğitime bir gün ara verildiğini söyledi.

Öte yandan Hakkari'de sağnak yağış başlarken, bir çok Hakkarilinin evlerine giremediği bilgisine ulaşıldı. Yüksekovahaber

Editör: Haber Merkezi