2 Mart'ta başlanan Hafızlık Proje Okulu kabul başvuruları, 8 Mayıs'ta sona erdiğini belirten Erdem, Coronavirus’ten dolayı başvuruların 26 Haziran’a ertelendiğini ve sınavın da 30 Haziran Salı günü saat 10.00'da yapılacağını söyledi.

Öğrencilerin sınavda 5 dersten sorumlu tutulacağını dile getiren Erdem, Covid-19'dan dolayı öğrencilere ulaşılmamasına rağmen hafızlık sınav başvurularının geçen yıla nazaran artış sağladığını ifade etti.

Erdem, "Benden önceki idare yönetimi, 4'üncü sınıfların, sınıf hocaları, rehber öğretmenine 4'üncü sınıflara tek tek dolaşmıştı. Bizimde planımız öğrencilerimize bastırdığımız 10 bin adet hafızlık sınav projesiyle ilgili broşürleri dağıtmak. Büyükşehir belediyesine ait olan panolara broşürleri yapıştırdık. İl, ilçe müftülüklerine, sosyal medya hesaplarımızdan ve Milli Eğitim Müdürlüğünün internet sitesinde duyurduk. Şu anda da çalışmalarımız var. Yerel ve ulusal ajans ve TV kanalları üzerinden duyuruyoruz.” dedi.

“Diyarbakırlı halkımızın projeye destek vermesini istiyoruz”

Hafızlık Proje Okulu kabul başvuruları için okulun internet sayfasından ulaşabileceklerini belirten Erdem, şunları söyledi:

“Hafızlık Proje Okulu kabul başvuruları çok önemli bir şeydir. Hem örgün eğitim ile beraber hafızlık yapıyor hem de derslerinden geri kalmıyor. Diyarbakırlı halkımızın buna destek vermesini istiyoruz.  Mutlaka çocuklarını bu sınava katsınlar ve başvurularını yapsınlar. Başvurularda Şehit Halit Gülser Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin Web sayfasında linkimiz var ve oradan internet üzerinden başvuruları isteyen yapabilir.”

Türkçe, matematik, fen Bilgisi, sosyal bilgiler ile din kültürü ve ahlak bilgisi olmak üzere 5 dersten sorumlu tutulacağını hatırlatan Erdem, “Bu sınavların konuları ilk dönemden olacaktır. 25 hafız olacak şekilde 75 ortaokul öğrencisi alınacaktır. Aldığımız öğrencilere 2 ay boyunca Hafize hocaları tarafından eğitimleri saat 08.00'dan 17.00'ye kadar sürecek. Kur'an-ı Kerim, tecvid ve talim dersleri verilecektir. Bu dersleri alan öğrencileri sınav yapacağız ve aldığımız bu öğrenciler içerisinden 25 tanesi hafızlığa seçilecek, geri kalan 75 tanesi de normal eğitime devam edecektir.” bilgisini paylaştı.
 

Editör: Haber Merkezi