Peygamber Efendimizin "Kim ki evinde abdest alıp Kuba mescidini ziyaret eder ve 2 rekat namaz kılarsa umre sevabı alır." hadisini öğrenen hacıların Medine’deki ilk durağı Kuba mescidi oluyor. Peygamber Efendimiz, hicreti sırasında Kuba’da kalmış, Kuba Mescidi İslam tarihinde ilk inşa edilen mescid olarak tarihteki yerini almıştı. Peygamber Efendimiz, Medine’ye yerleştikten sonra da haftada bir gün mutlaka Kuba’ya gelerek namaz kılmıştı. Kuba Mescidi'ni ziyaret eden hacılardan Gülizar Özlem, haccının çok güzel geçtiğini burayı da ziyaret ederek inşallah umre sevabına nail olmak istediklerini söyledi.

Hacıların Kuba mescidinden sonraki durağı ise Kıbleteyn (çift kıbleli) mescidi. İlk namazlar Mescid-i Aksa’ya dönülerek kılınırken, Peygamber Efendimize namaz esnasında inen ayette Cenab-ı Hak "Yönünüzü Mescid-i Haram’a çevirin." buyurunca burada namaz kılan sahabeler 180 derece dönerek namaz sırasında yönlerini değiştirmişti. Bu sebeple bu mescid, çift kıbleli anlamına gelen Kıbleteyn olarak isimlendiriliyor.

Hacıların Kıbleteyn mescidinden sonraki durağı ise Hz Hamza, Mus’ab bin Umeyr, Abdullah bin Cahş gibi yaklaşık 70 sahabenin yattığı Uhud şehitliği. Peygamber Efendimizin bizzat katıldığı savaşlardan olan Uhud harbinde Hz. Muhammed Mustafa'nın (s.a.v.) dişi kırılmış ve amcası Hazreti Hamza şehit olmuştu.

Editör: Haber Merkezi