Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonunda elektronik ortamda yapılan kura çekim törenine, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez de katıldı.

"Öyle hüzünler vardır ki onların hüznü, Allah katında sevinenlerin sevincinden daha sevimlidir"

Bir milyonu aşkın hacı adayının salonda ve ekranları başında heyecanla izlediği kura çekim töreninde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, kurada ismi çıkmayan hacı adaylarının üzülmemesi gerektiğini söyleyerek, “Öyle hüzünler vardır ki onların hüznü, Allah katında sevinenlerin sevincinden daha sevimlidir.” dedi.

"
Başkan Görmez'den hacı adaylarına müjde

Diyanet İşleri Başkanı olarak en çok zorlandığı konulardan birinin müracaat eden herkesi hacca götürememek olduğunu ve bunun hüznünü yaşadığını söyleyen Başkan Görmez, gittiği her şehirde hacı adaylarının önüne çıkıp ağlayarak kendisine sitem ettiğini ve kendisini de ağlattığını aktardı.

Birçok ülkenin sistemini incelediklerini ve katsayılı kura sisteminin en doğru ve en adil sistem olduğunu belirlediklerini kaydeden Başkan Görmez, 2007 yılında başlayan bu sistemin önümüzdeki yıl 7. yılını dolduracağını hatırlatarak, 7 yıl arka arkaya kuraya girip de ismi çıkmayan hacı adaylarının ondan sonraki yıl kuraya girmeksizin hacca götürüleceğini müjdeledi.

 

2012 YILI HAC KUR'A SONUCU SORGULAMA EKRANI

"İsmi çıkanlar, ‘Hac mektebi’ne yazılsın"

Hac ibadetinde en önemli hususun haccı bir eğitime dönüştürmek olduğunu dile getiren Diyanet İşleri Başkanı Görmez, bilinçsizce yapılan bir hac ibadetinin sıradan bir seyahate dönüşeceği uyarısında bulundu. Bu yıl umrede gördüğü bir manzaranın kendisini çok üzdüğünü aktaran Başkan Görmez, bundan böyle Kur’an okumayı bilmeyen tüm hacı adaylarına Kur’an eğitimi verileceğini de söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığının hacı adaylarının eğitimine çok önem verdiğini söyleyen Başkan Görmez, şöyle devam etti:

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, bu yıl hacı adaylarına Hz. Peygamberin hayatını anlatan eserler de dağıtılacağını söyleyerek tüm hacı adaylarının bu eseri okumalarını istedi.

Programda konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdür Vekili Ergün Yücel de hac istatistiklerine ilişkin bilgiler verdi.

Programa, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş ve Bakanlıklar arası Hac ve Umre Komisyonu üyeleri de katıldı. (Hürseda)

Editör: Haber Merkezi