Geçtiğimiz günlerde  Tepe beldesinde ikamet eden  Şerife Özbek  ailesinin yaşadığı  dram haberimizle birlikte gündeme oturmuştu. Haberin Bismil Haber Gazetesi, yerel ve yaygın basında da yer alması ile birlikte ilçe de bulunan İslami STK’lar  tarafından zor durumda bulunan  aileye yardım yapıldı.


Daha fazla sahip çıkılması gerekiyor

BİSTK adına konuşan Hıdır Beydağ " Yetkililere ve hayırseverlere seslenerek, yardıma ihtiyacı olan birçok ailenin olduğunu ama kendilerinin ellerinden geleni yapmalarına rağmen yetiştiremediklerini ifade etti. Beydağ, son olarak herkesin bu konuda elini taşın altına koyması ve ellerinden geldiği kadar yardımlarda bulunması gerektiğini söyledi. 


 İlim Yayma Cemiyeti Bismil şube başkanı Mehmet Şerif Aras ise  " Şerife Özbek ailesinin zor ve sağlıksız şartlarını gördüğümüzde vicdanımız sızladı. Hayırseverlerden topladığımız yardım ve kendi bütçemizden yapabildiğimiz kadarı ile çeşitli yardımları yaptık. Allah herkesin yardımını kabul etsin.

Aras "Bu ailemizin  pırıl pırıl 3 çocuk hayat mücadelesi veriyor. Bu geleceğin büyük insanları olacak çocuklara ve aileye mutlaka acil uzanacak ellerin hızlanması ve aileye daha fazla sahip çıkılması gerekiyor" ifadelerini kullandı. 

21-014.jpg

 

22-016.jpg

Editör: Haber Merkezi