"Ramazan Bereketini Paylaşan Tüm Kalplere Hilal Olsun Türkiye" sloganıyla birçok noktada aşevi açan Kızılay, Diyarbakır Dicle Üniversitesi yerleşkesinde yılın tüm günlerinde 10 bin kişiye günlük yiyecek sağlayacak aşevinin açılışını yaptı.

Aşevi açılışında konuşan Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık "Ramazan Bereketini Paylaşan Tüm Kalplere Hilal Olsun Türkiye sloganımızla Ramazan Kızılay seferberliğimiz tüm hızıyla devam ediyor. Bu yardımlaşma ve dayanışma seferberliğinin Diyarbakır durağında bir aşevi açılışını gerçekleştirdik." ifadelerini kullandı.

Çalışmaları hakkında bilgi veren Kınık "Kızılay olarak bu bölgedeki ve ülkedeki faaliyetlerimiz ile hizmetlerimizi artırıyoruz. Ramazan boyunca 26 aşevimiz, 44 seyyar mutfağımız yaklaşık 2,5 milyon öğün yemek ve iftarlığı vatandaşlarımıza ulaştırıyor. Aynı zamanda vatandaşların bağışladığı adak kurbanları ve fitre ile zekâtları burada yemeğe dönüştürüp mahzun sofraları şenlendiriyor. 200 bine yakın aileye kuru gıda yardımımız devam ediyorken aynı zamanda yine 200 bini aşkın aileye ramazanda nakit desteği sağlıyoruz. 40 bin civarı aileye 250'şer liralık mobil alışveriş kodları ve alışveriş kartları gönderiyoruz." dedi.

Kınık, Elâzığ depreminde Diyarbakır ve ilçelerinin de etkilendiğini, İzmir, Malatya, Giresun gibi birçok yerdeki depremlerden etkilenenlere 23 milyon TL nakit destek sunduklarını da belirtti. 
 

Editör: Haber Merkezi