Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi civarında yapımımı tamamlanan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi hakkında bilgilendirmelerde bulunan Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Kamuran Tan, yapımı tamamlanan hastanenin Güneydoğu’nun en büyük ağız ve diş sağlığı hastanesi olacağını söyledi.

Ağız ve Diş Sağlık merkezinde 6 birim, 148 hekim ve bütün dallarda vatandaşlara hizmet sunacaklarını belirten Tan, bölgenin en büyük ağız ve dış sağlığı hizmetini vereceklerini söyledi.

Tan, “Ağız ve dış sağlık merkezi olarak protez, dış eti tedavileri, ağız diş çene cerrahisi, gömük dişler, ortodonti, diş teli tedavi olarak bilinir ve kanal tedaviye entodonti uzmanlarımızla hizmet vermekteyiz. 6 birimizle 148 hekimle bölgenin en büyük ağız ve dış sağlığı hizmetini veriyoruz.” dedi.

Yeni Ağız ve Diş Sağlık Merkezini 2017 ortalarında açmayı hedeflendiklerini söyleyen Tan, sözlerine şöyle devam etti:

“Yeni hastanemiz 60 üniteliktir. 2017 ortalarında açmayı hedefliyoruz. Şu anda taşınma aşamasındayız. Bunu aştıktan sonra uzman sayımızı da artırıp hekim ve polikliniklerimiz artırarak bölgenin en büyüğü ve ülkenin ADSH’larında birini yapmayı planlıyoruz. Yeni hastanemizde pedodonti özellikle çocuk dişleri için özel birimler oluşturduk. Özel oyun alanları mevcut. Çocukların diş korkusunu yenmeleri açısından çalışmalarımız var. Aynı zamanda vatandaşların bu hizmeti almak adına hastanemize bekliyoruz. Vatandaşlarımız 182’nolu telefondan arayarak hiç beklemeden hastanemize başvurup muayenelerini yaptırabilirler. Vatandaşlarımızı 6 ayda bir mutlaka kontrol için merkezime bekliyoruz.”

Ağız ve diş sağlık hakkında uyarılarda da bulunan Tan, “Her gece yatmadan dişlerini mutlaka fırçalamalarını, günde en az 2 defa yapmalarını tavsiye ediyoruz. Mutlaka hastanemize başvursunlar. Kontrollerine yaptırsınlar, gerekli bütün tedavilerini burada yapabileceklerini aktarmak istiyorum.  Şu anda ağız dış sağlığı merkezi olarak bütün teknik donanıma ve uzman hekim kadrosuna sahibiz.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi