Güneydoğu Anadolu Ortak Akıl Platformunca Büyükşehir Öğretmenevi'nde düzenlenen "Tanıtım ve Kardeşlik Programı"na AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, Eski Devlet Bakanı Salim Ensarioğlu, AK Parti Milletvekilleri Ebubekir Bal, Galip Ensarioğlu, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, AK Parti İl Başkanı Süleyman Serdar Budak, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Tepe Eski Belediye Başkanı Ahmet Çelebi, Ak Parti Bismil İlçe Başkanı Mehmet Kızılkaya, Bismil İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Mehmet Şerif Aras ve partililer de eşlik etti.

Güneydoğu Anadolu Ortak Akıl Platformu Başkanı Abdulvasi Yaz, daha iyi bir toplum bütünlüğü ve hayatın oluşumu için siyaset kurumunun da desteğini alarak arayış içine girdiklerini ve bu anlamda bölgenin mozaik toplum yapısını amacıyla ortak değerler üzerinde yükselen birlik ve kardeşlik arayış ve mücadelesi içinde olacaklarını ifade etti.

Güneydoğu Anadolu Ortak Akıl Platformunca Büyükşehir Öğretmenevi'nde düzenlenen "Tanıtım ve Kardeşlik Programı"na katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 17 Mart'ta Diyarbakır'a geleceğini ifade etti.

Diyarbakır'ın çok önemli değerleri taşıyan bir şehir olduğunu, ifade eden Yılmaz, "Bu tahribatlar sadece maddi değil, maddi tahribat resmin sadece bir boyutu. Yakılan yıkılan yerler, basılan yakılan şantiyeler, verilen ekonomik zararlar işin maddi tarafı ama bir de manevi boyutu var. Örfümüzün, geleneğimizin tahrip edilmesi, edebin ortadan kalkması, küçüğün büyüğün ortadan kalkması, ortak acıların ve sevinçlerin yaşanamaması, her şeyin ideolojik hale getirilmesi gibi birçok tahribat, bu insanımıza verilen maddi zarardan da daha önemli."

29028041_1991319950897586_8532250261937748047_n.jpg

"DİYARBAKIR ÇOK DAHA İYİ BİR NOKTAYA GELECEK"

Yılmaz, Silvan Barajı ile 240 bin hektar alanın sulanacağını, birilerinin bu projeye engel olmaya çalıştığını vurguladı.

MİLLET ANLAYIŞIMIZ MİLLETİ İBRAHİM ANLAYIŞIDIR.

Kentin kalkınması ve gelişmesi açısından hiçbir maddi sebep olmadığını aktaran Yılmaz, sadece kentte huzur olması gerektiğini belirtti. Millet anlayışımız ırkçı bir anlayış değil. Böyle bir anlayışa sahip değiliz. Millet anlayışımız millet-i İbrahim anlayışıdır ve böyle de olmaya devam edecektir." Dedi.

Platformun amaç ve hedeflerinin anlatıldığı sunumun ardından konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, platformun kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Diyarbakır'ın da Türkiye gibi geliştiğini, değiştiğini ve güzelleştiğini ifade eden Güzeloğlu, "Bu salon bunun çok açık bir şehadetini bize sunuyor. " dedi.

Daha sonra konuşan eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu ise, şunları söyledi:

"Gençler çok önemli. O yüzden özellikle gençlerimize yönelik ufuk açıcı, geleceğe güvenle bakan, nesillere ilham verici faaliyetlerde öncülük yapmanız lazım. Ortak Akıl Platformu bölgemizin ekonomik kalkınmasına ve huzuru ortamının sağlanmasına yönelik çalışmalara katkı verecektir."

Editör: Haber Merkezi