Diyarbakır Meteoroloji Bölge Müdür Yardımcısı Latif Gültekin, yaptığı açıklamada, bölge genelinde Mayıs ayının serin geçtiğini, ancak Haziran ayında sıcaklığın aniden bastırdığını söyledi.
     Bölgede sıcaklığın 1-2 derece mevsim normallerinin üstünde seyrettiğini anlatan Gültekin, Diyarbakır'da Haziran ayında en yüksek maksimum sıcaklığının 2010 yılında 42 derece olarak ölçüldüğünü, Haziran ayı uzun yıllar ortalamasının ise 38.7 derece olduğunu belirtti.
     Bu yıl Haziran ayının başında olunmasına rağmen en yüksek sıcaklığın şimdiye kadar 38 derece olarak ölçüldüğünü kaydeden Gültekin, Diyarbakır'da bugün maksimum sıcaklığın 38 derece olduğunu, cuma gününe kadar 40 dereceye varan bir sıcaklığın beklendiğini bildirdi.
     ''Bölge genelinde pazar gününe kadar sıcaklık artacak. Diyarbakır'da cuma günü sıcaklık 40 dereceye ulaştıktan sonra cumartesi ve pazar günü düşüşe geçmesi bekleniyor'' diyen Gültekin, Diyarbakır'da pazar günü beklenen sıcaklığın 36 derece olduğunu aktardı.
     Batman'da bugün maksimum sıcaklığın 38, yarın 40, cuma günü 41, cumartesi ise 40 derece, Şanlıurfa'nın ise bugün sıcaklığın 40 derece olduğunu belirten Gültekin, yarın 41, cuma günü 42, cumartesi 40, pazar günü ise 39 derece olmasının beklendiğini vurguladı.
     Mardin'de bugün 34 derece olan sıcaklığın cuma ve cumartesi 38 derece, Siirt'te ise 36 derece olan sıcaklığın cuma ve cumartesi 39 derece olmasının beklendiğini anlatan Gültekin, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklığın pazar gününden itibaren normale dönmesinin beklendiğini kaydetti.

Editör: Haber Merkezi