Batman Kent Konseyi Çevre Saðlýk Ana Çalýþma Grubu çevre kirliliðiyle mücadele kapsamýnda Batman Çayý havzasýnda temizlik çalýþmalarýna baþladý.
Kent giriþinde bulunan Bismil Köprüsü çevresinde görüntü kirliliði oluþturan havza temizlendikten sonra yeþil alana dönüþtürülüp halkýn hizmetine sunulacak. Batman Kent Konseyi Çevre Saðlýk Ana Çalýþma Grubu'nun daha önceki yürütme kurulu toplantýlarýnda gündeme getirdiði ve konseyin temizlemesine karar verdiði Batman Çayý havzasýndaki kirliliðin temizlenmesi çalýþmalarýna baþlandý.
Temizlik çalýþmalarýna DSÝ, Ýl Özel Ýdaresi, Belediye ve TPAO Bölge Müdürlüðü destek verdi. Kent Konseyi'nin giriþimlerinin olumlu sonuçlar verdiðini ve kurumlar arasý birlikteliðin saðlandýðýný ileri süren Batman Kent Konseyi Baþkaný Süleyman Noyan, "Kentimizin giriþine yakýþmayan çirkin görüntülerin oluþmasý ve Batman'ýn içme suyunun saðlandýðý su kuyularýnýn beslendiði havzanýn kirletilmiþ olmasý bu kentin bir ayýbýydý. Bu ayýbý el birliðiyle ortadan kaldýracaðýz. Kentin içme suyunun saðlandýðý kuyularýn Batman çayý yüzey sularýndan beslenmesi nedeniyle havzada oluþan kirlilik halk saðlýðý için bir tehdittir. Bu tehdidi bertaraf etmemiz gerekiyordu." dedi.
Batman Çayý havzasýnýn yeniden kirlenmemesi ve kirletilmemesi için MOBESE kamera sistemi ve denetim için de gerekli çalýþma yapýlacaklarýný belirten Noyan, kurumlarýn iþbirliðiyle baþlattýklarý çalýþmayý en kýsa zamanda bitireceklerini ifade etti.
Temizlik çalýþmalarýnýn yapýldýðý alanda incelemelerde bulunan Kent Konseyi, giriþimlerine olumlu yanýt vererek DSÝ ve Ýl Özel Ýdaresi gibi kurumlarý harekete geçiren Vali Ahmet Turhan'a, çay havzasýnýn temizlenmesi için gereken desteði veren Belediye Baþkan Vekili Serhat Temel'e, araç desteði saðlayan Ýl Özel Ýdaresi, DSÝ ile TPAO Bölge Müdürlüðüne teþekkür etti.