Yurt dışından geçici ithalat rejimi ile getirilen ikinci el lüks araçların geçici ithalat rejimine göre yasak olmasına rağmen Diyarbakır’da kullanıldığı tespit edilen iki araç ele geçirildi. Araçların hak sahibi olmayan kullanıcılar hakkında adli işlem başlatıldı.

Konuyla ilgili Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Son günlerde yurt dışından geçici ithalat rejimi ile getirilen ikinci el lüks araçların geçici ithalat rejimine göre yasak olmasına rağmen vekâlet veya satış gibi yöntemlerle hak sahibi olmayan vatandaşlarımız tarafından Türkiye’de kiralandıkları, kullanıldıkları, satıldıkları ve modifiye edilerek söküldükleri tespit edilmiş, tespit edilen bu araçlar ve hak sahibi olmayan kullanıcıları hakkında 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu, 4458 Sayılı Gümrük Kanunu ve Geçici İthal Edilen Kara Taşıtlarına İlişkin 1 Seri Numaralı Tebliğ hükümlerine göre işlem yapılmak üzere gerekli araştırmalara başlanılmıştır.” denildi.  

Açıklamada, yapılan yol arama ve kontrollerde 2 adet ikinci el lüks araç ele geçirildiği ve 2 şüpheli hakkında adli işlem yapıldığı kaydedildi.

Editör: Haber Merkezi