Van Ulu Cami'de kıldığı bayram namazının ardından Kızılay'ın kurduğu Mevlana evlerinden oluşan İŞGEM çadır kentine geçen Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kendisini karşılayan depremzedelerle bayramlaştı...

Gül, bayram namazını Van'da kıldı
..
Depremin vurduğu Van'a gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, merkez Ulucami'de bayram namazı kıldı. Gül, namazın ardından camide vatandaşlarla bayramlaştı. Çıkışta basın mensuplarına açıklama yapan Cumhurbaşkanı Gül, "Önce herkesin bayramını tebrik ediyorum. Bütün Vanlı kardeşlerimin ve herkesin bayramı mübarek olsun. Bu bayrama buruk girdik. Büyük bir tabii afetle, depremle girdik. Onun acısı hala tazedir. Bütün kardeşlerime, herkese başsağlığı diliyorum. Cenabı Allah, böyle afetlerden milletimizi, bütün insanlığı ve herkesi korusun. Bugünlerde bayram esas daha anlamlıdır. Bugünlerde herkesin birbiriyle daha çok dayanışması, kardeş olduğunu hissetmesi gerekir" dedi. Gül'e, burada Kızılay lokumu da ikram edildi.

"Eksiklikler var. Bunlar bir günde giderilemez." ..

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Van'da depremzedelerin barındığı Mevlana Evleri'ni ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Ulu Cami'deki bayram namazının ardından Kızılay tarafından kurulan Mevlana Evleri'ne geçen Gül, vatandaşlarla bayramlaştı ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

Vatandaşlar, geçici barınaklarını gezen Gül'e şeker ve kolonya ikram ettiler. Bazı depremzedeler yürütülen faaliyetler ve yardımlarla ilgili teşekkürlerini sunarken, bazı depremzedeler de barınma ve beslenme ihtiyaçlarına ilişkin şikayetlerini Gül'e aktardılar.

Şikayetleri dinleyen Cumhurbaşkanı Gül, ilgililere sorunların çözülmesi için talimatlar verdi.

Cumhurbaşkanı Gül, bazı depremzedelerin yazılı taleplerini alarak Cumhurbaşkanlığı görevlilerine verdi. Bu sırada Cumhurbaşkanlığı yetkilileri de vatandaşların dile getirdiği talepleri not etti.

Gül, Mevlana Evleri'nin küçük olmasından yakınan depremzedelere banyo ve tuvaleti olan daha büyük barınakların yakın zamanda gönderileceği haberini verdi.

Gül, ziyareti sırasında, gazetecilere yaptığı açıklamada, deprem felaketinin ardından bazı eksiklikler bulunduğunu da belirterek, ''Bunlar bir günde giderilemez. Planlı, programlı bir şekilde bunların üstesinden gelinecek'' dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra kriz merkezine geçerek, Vali Karaloğlu'ndan yürütülen faaliyetlere ilişkin brifing aldı.
Editör: Haber Merkezi