Diyarbakır Görme Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Mehmet Emin Baran ve dernek üyeleri, Vali Toprak'ı makamında ziyaret ederek derneklerine sundukları destekten ötürü teşekkür etti.

Dernek Başkanı Baran ile bir süre görüşen Vali Toprak, yurt içi ve yurt dışında düzenlenen engelli grupların katıldığı spor müsabakalarında atletizm dalında dereceye giren Mehmet Nesim Öner'i, geçen yıl Tunus'da düzenlenen yarışmada elde ettiği başarıdan dolayı Londra'da düzenlenecek paralimpik olimpiyatlara katılmaya hak kazandığı için kutladı.

Vali Toprak, yaptığı açıklamada, başta Nesim olmak üzere tüm başarılı gençleri kutladıklarını ifade ederek, "Elde ettiğiniz her başarı ülke olarak göğsümüzü kabartıyor. İnanıyorum ki Nesim, bu yıl Ağustos ayında Londra'da düzenlenecek olimpiyatlarda ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek 'Rüzgarın Oğlu' olarak çok güzel bir dereceyle dönecektir. Biz de bu konuda üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Ben gereken talimatları verdim" dedi.

Engellilerin sosyal hayatta daha etkin ve verimli kılınması için ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini ifade eden Toprak, bunun altyapısının oluşturulması için gayret sarf ettiklerini belirtti.

Editör: Haber Merkezi