Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürlüğünde, gıda güvenilirliğine yönelik genel durum değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar başkanlığında il müdürlüğü toplantı salonunda, gıda güvenilirliğine yönelik genel durum değerlendirme toplantısı yapıldı. Atalar’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıya İl Müdür Yardımcısı Mehmet Hüseyinoğlu, Gıda ve Yem Şube Müdürü Berna Duman Aydın, ilçe müdürleri ve gıda kontrol görevlileri katıldı.

2018 yılı içerisinde gerçekleşen başarılı çalışmalar için yöneticilere ve personele teşekkür eden Atalar, 2019 yılında aktif olarak çalışan 47 gıda kontrol görevlisiyle toplam 8 bin 281 adet denetim ve 396 adet numune alımı gerçekleştirildiğini belirtti.

Atalar, “2019 yılında bu gün itibariyle 296 bin 282 lira tutarında 45 adet idari yaptırım uygulandı. Bundan sonra da Diyarbakır’da gıda güvenilirliğini en üst seviyeye taşımak için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Toplantıda daha sonra tek tek söz alan ilçe müdürleri, çalışma bölgeleriyle ilgili değerlendirmeler yaparak,  yaşanan sorunlar ve çözüm önerilerini dile getirdiler

Editör: Haber Merkezi