Bismil İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Remzi Çekiç, Gıda Denetim ekipleri, veteriner hekimler ile belediye zabıta müdürü Mehmet Arap Karademir tarafından et ve et ürünleri satış yerleri ile lokanta ve restoranlara yönelik denetim ve kontroller yapıldı. Yapılan kontrol ve denetimlerde çeşitli işletmelerden serolojik amaçlı 8 adet numune alınarak Diyarbakır İl Kontrol Laboratuar’ına gönderildi.
Geçen ay İlçe Kaymakamı Turgay Gülenç, İlçe Tarım müdürü Remzi Çekiç ve gıda denetim ekiplerinin katılımlarıyla fırın, lokanta, Market ve Cafelere yönelik denetimler yapıldı.
Bismil İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Remzi Çekiç; Özellikle et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, fırınlar, unlu mamulleri, pastacılık ürünleri, gibi sektörlerde hizmet veren iş yerlerinde sirkülasyon artmaktadır, halkın sağlığının korunması ve güvenilir gıdaya ulaşmalarının sağlanması amacıyla bu sektörlerde yapılan denetimler artarak devam edecektir. Vatandaşlarımız gıdaya ilişkin her türlü şikâyetlerini Alo 174 gıda hattına bildirebilirler. Gönüllü gıda denetmeni olarak denetim ekiplerimize her vatandaşın katkı sağlamasını temenni ediyoruz. Açıklamasında bulundu.
 

Editör: Haber Merkezi